Saistībā ar naidīgiem izteikumiem "TikTok" pret pašmāju mūziķi kādam vīrietim paredzēts naudas sods

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: XanderSt/Shutterstock

Kāds vīrietis sociālajā tīklā "TikTok" paudis agresīvus un naidīgus izteikumus saistībā ar atpazīstama mūziķa interviju Latvijas televīzijā. Valsts policija (VP) ir noskaidrojusi personas identitāti un uzsākusi administratīvo procesu. Vīrietim draud naudas sods. 

Šā gada 21. maijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirkņa redzeslokā nonāca sociālajā tīklā "TikTok" ievietots video, kurā redzams kāds vīrietis, kurš izplata naidīgus un uz agresiju vērstus izteikumus pret atpazīstamu mūziķi saistībā ar viņa sniegto interviju Latvijas Televīzijas 7. kanālā, kur mūziķis bija paudis aicinājumu nojaukt padomju pieminekli Pārdaugavā.

Valsts policijas likumsargi sazinājās ar cietušo personu, lai informētu par šo video un vienotos par iesnieguma saņemšanu.

Tāpat policisti noskaidroja iespējamā vainīgā vīrieša identitāti un uzaicināja viņu paskaidrojuma sniegšanai uz policijas iecirkni. Paskaidrojumā policijai vīrietis atzina savu vainu, paskaidrojot, ka šādi rīkoties viņu vadījušas emocijas, kas saistītas ar mūsdienu saspringto politisko situāciju pasaulē. Tāpat persona nožēloja izdarīto un atvainojās par saviem izteikumiem.

Saistībā ar notikušo Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirknī ir uzsākts administratīvais process pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā 11.1 panta - par agresīvu pret citu personu vērstu uzvedību, kas traucē tās mieru un izpaužas kā draudi radīt kaitējumu personas vai tās tuvinieku veselībai vai dzimumneaizskaramībai, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt īstenoti. Par šādu pārkāpumu likumā paredzēts naudas sods no 14 līdz 100 naudas soda vienībām.

Valsts policija atgādina, ka likumsargi regulāri veic interneta monitoringu un seko līdzi personu izteikumiem sociālajos tīklos. VP atgādina iedzīvotājiem, ka personām ir jāuzņemas atbildība par saviem izteikumiem un rīcību internetā, gluži tāpat kā reālajā dzīvē, un konstatējot pārkāpumu, personas tiek saukties pie atbildības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu