FOTO un VIDEO ⟩ Aizvadīts iespaidīgais Baltijas Drag King šovs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baltijas Drag King šovs Kaņepes Kultūras centrā
Baltijas Drag King šovs Kaņepes Kultūras centrā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien, 17. jūnijā, atzīmējot "Riga Pride" nedēļu, Kaņepes Kultūras centrā aizvadīts krāšņais Baltijas Drag King šovs, pulcējot kuplu apmeklētāju loku.

Foto: Baltijas Drag King šovs Kaņepes Kultūras centrā

Video: Performance Baltijas Drag King šovā

Sestdien, 18. jūnijā, ar krāšņu Praida dienas programmu noslēgsies cilvēktiesību notikumu nedēļa "Riga Pride". Nedēļas kulminācijā Latvijas iedzīvotāji ir aicināti doties "Riga Pride" gājienā par brīvību kopā ar Kijivas Praidu, solidarizējoties ar cilvēkiem un kopienu Ukrainā.

Pulcēšanās gājienam sākas 12.00 Vērmanes dārzā, Tērbatas ielā 2D, Rīgā, savukārt paša gājiena sākums būs plkst.13.00.

Tradicionāli Praida nedēļas gaidītākais notikums - gājiens - šogad norisināsies, solidarizējoties ar Ukrainu un tās LGBTQ kopienu, kas šobrīd plecu pie pleca ar saviem līdzpilsoņiem cīnās par savas valsts brīvību.

Lai nodrošinātu cilvēku plūsmas vieglāku organizāciju, cilvēki ir aicināti ierasties Vērmanes dārzā laicīgi un neņemt līdzi lielas somas vai citas mantas, kas var aizkavēt ienākšanu parkā. Pašu dalībnieku drošības labad lielākas somas un saiņus pie ieejas būs jāuzrāda apsardzes darbiniekiem vai organizatoriem. Ieeja parkā tiks organizēta no Elizabetes un Tērbatas ielu stūra.

No Vērmanes dārza gājiens virzīsies pa Elizabetes ielu, turpināsies pa Brīvības ielu, nogriezīsies Bruņinieku ielā, nogriezīsies Tērbatas ielā un pa Tērbatas ielu atgriezīsies atpakaļ Vērmanes dārzā.

Pēc gājiena plkst.15.00 Vērmanes dārzā norisināsies krāšņs noslēguma koncerts "Kopā par brīvību!", kurā atnākušos priecēs daudzi Latvijā zināmi mākslinieki un mūziķi - ansis, MARTA, rolands če, Singapūras satīns, MJM EXPERIENCE, Rojs Rodžers, Katō, BDM, KNTY, Baltic Drag King Collective un citi. Koncertu vadīs iemīļotais improvizācijas teātris DIVAS.

Lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību pasākuma norises laikā, "Riga Pride" organizatori cieši sadarbojas ar Valsts policiju un Rīgas domi.

Kā pēdējais un noslēdzošais Praida nedēļas pasākums būs "Riga Pride" oficiālā noslēguma ballīte Totaldobžē plkst.22.00, kurā uz vienas skatuves spēlēs Rojs Rodžers, Esoniq, Lévi un Milena, savukārt tehno skatuvē par Berlīnes atmosfēru parūpēsies Ksenija Kamikaza, Glazova, LE/RA un Illegance (Henri Lakis dj + Leo Novus live). Biļetes šobrīd jau ir nopērkamas iepriekšpārdošanā: https://www.facebook.com/events/743674463333553.

Visi pasākumi, izņemot nakts pasākumus, apmeklētājiem ir pieejami bez maksas. Plašāka informācija par programmu tīmekļvietnē www.rigapride.lv un "Riga Pride" sociālajos tīklos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu