"Krievija ir jau politiski okupējusi šo valsti." Ukrainas amatpersona komentē, kas notiek ar Baltkrievijas karaspēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Baltkrievijā pašlaik nav tādas karaspēka koncentrācijas kā 24. februārī, kad sākās Krievijas pilna apjoma iebrukums Ukrainā, paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Danilovs.

"Mūsu rīcībā ir informācija par to, kas pašlaik notiek Baltkrievijas teritorijā. Uz šodienu mēs neredzam tādus [iebrukuma] draudus, jo tur nav pietiekama spēku un līdzekļu daudzuma, lai veiktu tādu uzbrukumu, kāds notika 24.februārī. Tādas Krievijas karaspēka koncentrācijas, kāda bija 24.februārī, uz šodienu Baltkrievijā nav.

Kad mūsu karavīri izdzina rašistus un tie aizbēga caur Baltkrieviju, tie nepalika Baltkrievijā, bet lielākoties tika pārdislocēti uz Doneckas, Luhanskas un Harkivas virzienu," atzīmēja Danilovs.

Atbildot uz jautājumu, vai Baltkrievijas karaspēks ir gatavs iebrukt Ukrainā, Danilovs sacīja: "Kad mēs runājam par to, ir vai nav gatavi, ir jāsaprot, ka tas ir karaspēks. Ja tas tiks sacelts kājās pēc vienas vai otras trauksmes, tas var radīt vienas vai otras lietas. Mēs uz šodienu neredzam, ka tur būtu spējas, ka tur būtu spēki."

Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs arī uzsvēra, ka Krievija jau ir "politiski okupējusi" Baltkrieviju.

"Ir jāsaprot, ka [Aleksandrs] Lukašenko atrodas lielā Krievijas ietekmē. Krievija faktiski ir jau politiski okupējusi Baltkrieviju. Un runāt par to, ka tā esot brīva valsts - tas, teiksim tā, ir liels pieņēmums," piebilda Danilovs.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis bija sasaucis bruņoto spēku virspavēlnieka mītnes sēdi, lai apspriestu iespējamus iebrukuma draudus no Baltkrievijas puses, un šajā sēdē bija uzdevis pārbaudīt gatavību četros Ukrainas apgabalos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu