"Mums ir jāuztur spiediens." Polija aicina pēc iespējas ātrāk piemērot Krievijai jaunas sankcijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Novikov Aleksey/Shutterstock.com

Polijas valdība aicina pēc iespējas ātrāk piemērot Krievijai jaunas sankcijas par tās iebrukumu Ukrainā.

"Mūsuprāt, pēc iespējas ātrāk ir jāievieš septītā sankciju pakete. Mums ir jāuztur spiediens," vācu laikrakstam "Welt am Sonntag" pirms pirmdien plānotās Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru sanāksmes sacīja Polijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Lukašs Jasina.

"Mēs ejam uz priekšu, mums ir mūsu Baltijas partneru atbalsts un ceram, ka arī pārējie eiropieši piekritīs stingrākām sankcijām pret Krieviju," piebilda Jasina.

Polijas ārlietu ministra vietnieks Marcins Pšidačs "Welt am Sonntag" sacīja, ka sešas sankciju paketes, ko ES piemērojusi Krievijai, ir smagi skārušas Krieviju, bet vēl nav izdevies pietiekami vājināt Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu.

"Mums nepieciešamas plašākas un bargākas sankcijas," uzsvēra Pšidačs, piebilstot, ka ES jārīkojas koordinēti.

Jautāts, kādas sankcijas septītā ES sankciju pakete varētu saturēt, Pšidačs atbildēja: "Mēs vēlamies pilnībā apstādināt Eiropas tehnoloģiju eksportu uz Krieviju."

Sankcijām būtu jāaptver civilie produkti, kas var tikt izmantoti arī militāriem mērķiem, norādīja Pšidačs, uzsverot, ka ES stingrāk jāvēršas pret Krievijas bankām un pret Krievijas propagandas un dezinformācijas kanāliem.

ES jūnija sākumā pieņēma sesto Krievijas sankciju paketi, cita starpā atslēdzot vairākas Krievijas bankas no starptautiskās maksājumu informācijas nodošanas sistēmas SWIFT un aizliedzot pirkt un importēt Krievijas jēlnaftu un vairākus naftas produktus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu