Japānas aviokompānija "Zipair" atteikusies no "Z" burta izmantošanas lidmašīnu dizainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Japānas aviokompānija "Zipair" no lidmašīnām noņēmuši savu lielo "Z" logotipu, jo baidās, ka to varētu uztvert kā atbalsta zīmi Krievijas iebrukumam Ukrainā, ziņo "Insider".

Šī aviokompānija, kas ir "Japan Airlines" meitasuzņēmums, bija uzkrāsojusi lielu melnu burtu "Z" uz savu B-787 lidmašīnu astes spārniem.

Taču tās prezidents Šingo Nišida ceturtdien, 16. jūnijā, žurnālistiem sacīja, ka daži cilvēki var uzskatīt, ka milzu logotips liecina par atbalstu Krievijas karam, vēsta "The Japan Times".

Logotips sestdien, 18. jūnijā, tiks nomainīts pret rakstu zaļā, melnā un baltā krāsā.

Burts "Z" jau iebrukuma sākumā kļuva par Krievijas armijas atbalsta simbolu, parādoties gan uz militārās tehnikas, gan tautas demonstrācijās.

Krievijas sportisti un filmu zvaigznes bija ģērbušies tērpos ar "Z" logotipiem, prezidents Vladimirs Putins rīkoja mītiņu ar "Z" burtiem fonā, un skolēni tika aicināti veidot mākslas darbus, iekļaujot "Z" burta simbolu.

JapānaG7 dalībvalsts iebilda pret prezidenta Vladimira Putina karu Ukrainā, jau sākumā pievienojoties Rietumvalstīm, lai bloķētu Krievijas piekļuvi SWIFT banku sistēmai.

Maija sākumā Japānas premjerministrs Fumio Kišida un Apvienotās Karalistes premjerministrs Boriss Džonsons tikās, lai apspriestu, kā mazināt atkarību no Krievijas naftas. Pavisam nesen, maija beigās, ASV prezidents Džo Baidens tikās ar Kišida un citiem reģiona sabiedrotajiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu