Levits: Krievijas iebrukums Ukrainā spilgti parāda nepieciešamību pēc saviem uzticamiem karavīriem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Ilmārs Znotiņš/Valsts prezidenta kanceleja

Krievijas iebrukums Ukrainā spilgti parādījis nepieciešamību pēc saviem uzticamiem karavīriem, sestdien Nacionālās aizsardzības akadēmijas jauno virsnieku izlaidumā norādīja Valsts prezidents Egils Levits.

 

Viņš uzsvēra, ka Latvijai blakus stāv arī NATO sabiedrotie, kuri ar savu klātbūtni apliecina gatavību aizstāvēt Latviju. Tieši tāpat arī Latvija ir gatava aizstāvēt citas NATO dalībvalstis.

"Mēs esam to pierādījuši, cīnoties plecu pie pleca Afganistānā, Irākā un citur," teica Levits.

Prezidents pauda, ka latvieši vēsturiski ir bijuši gatavi aizstāvēt savu tautu, savu zemi, savu valsti - par to ir cīnījušies latviešu strēlnieki, Neatkarības kara dalībnieki, Latvijas armijas karavīri un pēckara nacionālie partizāni.

Daudzi sekojuši savai sirdsbalsij un cīnījušies pat pilnīgi bezcerīgos apstākļos, saglabājot savu uzticību Latvijai.

"Šodien mums ir brīva, neatkarīga valsts. Sava valsts, ko mēs kopā veidojam un stiprinām ar saviem spēkiem. Vairāk nekā simt gadu pēc Latvijas armijas dibināšanas latviešu virsnieki un karavīri arvien stāv sardzē par mūsu zemi, tautu un vērtībām.

Latvijas Nacionālie bruņotie spēki ir mūsu valsts un ikviena iedzīvotāja drošības garants," sacīja Valsts prezidents.

Amatpersona pauda gandarījumu par Latvijas sasniegto drošības jomā. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki, pēc prezidenta teiktā, aug ne tikai skaitliskā ziņā, bet arī savās prasmēs un zināšanās, Latvijas armija iet līdzi laikam, mērķtiecīgi mainoties līdz ar jauniem izaicinājumiem.

Levits atgādināja, ka Latvijas karavīri ir tautas un sabiedroto vidū augsti novērtēti, sevi pierādījuši starptautiskajās operācijās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu