"Avalanche" graujošs rezultāts Stenlija kausa finālsērijas otrajā spēlē pret "Lightning"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kolorādo "Avalanche" spēlētājs Valērijs Ņičuškins
Kolorādo "Avalanche" spēlētājs Valērijs Ņičuškins Foto: AP/Scanpix

Kolorādo "Avalanche" komanda sestdien, 19. jūnijā, atzīmējās ar graujošu rezultātu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finālsērijas otrajā spēlē un sērijā līdz četrām uzvarām pret iepriekšējo divu sezonu čempioni Tampabejas "Lightning", panākot 2-0.

"Avalanche" savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 7:0 (3:0, 2:0, 2:0).

Nākamās divas sērijas spēles norisināsies Tampā.

Sestdienas mačā pirmie vārti tika gūti pēc nepilnām trīs minūtēm, kad Valērijs Ņičuškins vairākumā panāca 1:0. Pirmā perioda turpinājumā vārtus guva Džošs Mensons un Andrē Burakovskis, bet otrajā periodā izcēlās Ņičuškins un Derens Helms. Noslēdzošajās 20 minūtēs divus vārtus laukuma saimniekiem guva Keils Makars, vispirms mazākumā un pēc tam vairākumā.

Trīs vārtu guvumos asistēja Miko Rantanens.

Vārtsargs Dārsijs Kempers tika galā ar visiem 16 viesu hokejistu izdarītajiem metieniem, kamēr "Avalanche" spēlētāji pa Andreja Vasiļevska sargāto "cietoksni" meta 30 reizes.

"Avalanche" aizsargs Makars pēc mača atzina, ka komanda apliecinājusi savu identitāti. "Bija pāris labi vārti un citas epizodes, taču mačs bija arī savāds. Mums bija momenti un puiši spēja tos realizēt, kas ir labi," pēc cīņas teica Makars.

Nepilnas četrarpus minūtes pirms pamatlaika beigām abas komandas savā starpā saplūcās, bet mačā kopumā tika nopelnītas 54 soda minūtes.

Kopš pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem Tampas vienība ir pirmā komanda, kas trīs gadus pēc kārtas sasniegusi Stenlija kausa finālu - no 1983. līdz 1985.gadam to paveica Edmontonas "Oilers".

"Avalanche" ir divkārtēja Stenlija kausa ieguvēja, pirmo trofeju izcīnot 1996. gadā ar Sandi Ozoliņu sastāvā un atkārtojot šo panākumu 2001. gadā. "Lightning" bez iepriekšējo divu sezonu tituliem ir arī uzvara 2004. gadā.

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa izcīņas finālsērijā Tampabejas "Lightning" ar rezultātu 4-1 uzvarēja Monreālas "Canadiens".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu