Alonso parāda lielisku sniegumu Kanādas "Grand Prix" kvalifikācijā un sacīksti sāks no otrās vietas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pirmās formulas spāņu braucējs Fernando Alonso.
Pirmās formulas spāņu braucējs Fernando Alonso. Foto: AFP/SCANPIX

"Red Bull" nīderlandiešu pilots Makss Verstapens sestdien, 19. jūnijā, uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta devītā posmā - Kanādas "Grand Prix" - kvalifikācijā un svētdienas sacīksti sāks pirmajā rindā kopā ar pieredzējušo spāņu braucēju Fernando Alonso.

Verstapens lietainajā Monreālā 4,4 kilometrus garo apli veica vienā minūtē un 21,299 sekundēs, izcīnot otro "pole-position" sezonā un 16. karjerā. Savā ātrākajā aplī 0,645 sekundes lēnāks bija Alonso ("Alpine"), bet aiz viņa un Verstapena otrajā starta rindā būs Karloss Sainss juniors ("Ferrari") un Lūiss Hamiltons ("Mercedes").

Vēl no vadošo komandu pilotiem astotais starta numurs būs Džordžam Raselam ("Mercedes"), pēc avārijas otrajā sesijā Serhio Peresam ("Red Bull") jāsamierinās ar 13. starta vietu, bet no pēdējās rindas sacīksti sāks Šarls Leklērs ("Ferrari"), kuram par dzinēju komponenšu maiņu piemērots desmit starta vietu sods. Leklērs sestdien piedalījās tikai kvalifikācijas pirmajā sesijā un necīnījās par pēc iespējas augstāko pozīciju.

Pirms kvalifikācijas notika treniņbraucienu trešā sesija, kurā ātrākais bija Alonso.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 150 punktiem ir Verstapens, otrais ar 129 punktiem ir Serhio Peress, bet trešo vietu ar 116 punktiem ieņem Leklērs. Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 279 punkti, "Ferrari" palikusi ar 199 punktiem, bet trešā ar 157 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu