Latvijā radīts saldējums Ukrainas karoga krāsās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Food Union/Facebook.com

Latvijā vadošais piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmums "Food Union" radījis īpašu Ukrainai veltītu saldējumu tās nacionālā karoga krāsās, paužot savu solidaritāti Ukrainas cīņai par brīvību, liecina uzņēmuma publicētā informācija. 

Saldējumam ir plūškoka un rudzupuķu garša zilajā krāsā un safrāna maigums dzeltenajā krāsā, tā nosaukums ir "Слава Україні", kas pazīstams kā Ukrainas suverenitātes un pretestības simbols.

Ukrainai veltītais saldējums pirmo reizi sabiedrības vērtējumam nodots sestdien, zili dzeltenajos saldējuma svētkos Ukrainas iedzīvotāju kopienai dienas centrā "Common Ground".

Jaunais saldējums bez maksas būs pieejams Ukrainas iedzīvotājiem Rīgas atbalsta centrā Kaļķu ielā un Ukrainas iedzīvotāju dienas centrā "Common Ground", Andrejostas ielā 27, kā arī "Ekselence" saldējuma vasaras tirdzniecības vietās Rīgā un Jūrmalā, uzrādot Ukrainas personu apliecinošus dokumentus.

Limitētā apjomā saldējumu "Слава Україні" no 18. jūnija būs iespējams iegādāties ikvienam "Food Union" internetveikalā "Pienaveikals.lv" un "Ekselence" saldējuma vasaras tirdzniecības vietās Rīgā un Jūrmalā. Eiro no katra šī saldējuma pārdošanas tiks ziedots Ukrainas bērnu aizsardzības organizācijai "Bērnu balsis" ar "Ziedot.lv" atbalstu.

Jau ziņots, ka "Food Union" uzņēmumu grupā ietilpst Latvijas "Valmieras piens" un "Rīgas piena kombināts", kas 2020. gada februārī pievienoja "Rīgas piensaimnieku", lielākais saldējuma ražotājs Igaunijā "Premia", lielākais saldējuma ražotājs Dānijā "Premier Is" un saldējuma izplatītājs "Hjem Is", saldējuma ražotājs Norvēģijā "Isbjrn Is", saldējuma ražotājs Rumānijā "Alpin57Lux". "Food Union" ir arī divas piena produktu un bērnu pārtikas ražotnes Ķīnā.

Pārtikas koncerns "Food Union" 2020. gadā Latvijā strādāja ar 109,7 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 11% vairāk nekā gadu iepriekš. Dati par 2021.gada finanšu rādītājiem vēl nav pieejami.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu