Makss Verstapens iztur Sainca ofensīvu un triumfē Kanādas GP

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: AFP/SCANPIX

Svētdien, 19. jūnijā, savas karjeras pirmo uzvaru Pirmās formulas (F-1) Kanādas "Grand Prix" izcīnīja "Red Bull" pilots Makss Verstapens.

Verstapens sestdien uzvarēja kvalifikācijā un svētdienas sacīksti sāka pirmajā rindā kopā ar pieredzējušo spāņu braucēju Fernando Alonso ("Alpine").

Startā Verstapens noturēja pirmo vietu, bet nedaudz vēlāk Alonso nācās piekāpties savam tautietim Karlosam Saincam junioram ("Ferrari"). Tehnisku iemeslu dēļ jau astotajā aplī sacīkste noslēdzās Verstapena komandas biedram Serhio Peresam, kurš ir tieši nīderlandieša lielākais sāncensis čempionāta kopvērtējumā.

Virtuālās drošības mašīnas laikā Verstapens devās pitstopā mainīt riepas un 21.aplī atgriezās pirmajā vietā. Nākamais boksu apmeklējums nebija tik sekmīgs, jo viņš trasē atgriezās aiz Lūisa Hamiltona ("Mercedes"), kurš gan nākamajā jeb 45.aplī arī devās pitstopā pēc jaunām riepām.

Sacīkstes otrajā pusē pēc Juki Cunodas ("AlphaTauri") avārijas trasē devās drošības mašīna, kas pārējiem konkurentiem ļāva pietuvoties tā brīža līderim Verstapenam. Pēdējos desmit apļos Saincs līderim pietuvojās līdz mazāk nekā vienas sekundes atstatumam, tomēr Verstapens izcīnīja uzvaru. Trešajā vietā aiz Sainca finišēja Hamiltons, bet ceturtais bija viņa komandas biedrs Džordžs Rasels.

Tālāk bija sacensības no pēdējās rindas sākušais Šarls Leklērs ("Ferrari"), kuram sekoja divi "Alpine" piloti Estebans Okons un Alonso, aiz viņiem bija divas "Alfa Romeo" formulas ar pilotiem Valteri Botasu un Džou Guaņju, bet kā pēdējais pie punkta tika Lens Strols ("Aston Martin").

Verstapens ar 26 uzvarām tagad apsteidzis Džimu Klārku un Nikiju Laudu, bet ir viena panākuma attālumā no astotajā pozīcijā esošā Džekija Stjuarta.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 175 punktiem ir Verstapens, otrais ar 129 punktiem ir Peress, bet trešo vietu ar 126 punktiem ieņem Leklērs. Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 304 punkti, "Ferrari" seko ar 228 punktiem, bet trešā ar 188 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu