FOTO un VIDEO Spilgtākie mirkļi no "Riga Pride" pasākumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Riga Pride" noslēguma koncerts "Kopā par brīvību"
"Riga Pride" noslēguma koncerts "Kopā par brīvību" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Praida nedēļā no 13. līdz 19. jūnijam notika vairāki desmiti nozīmīgu pasākumu, tostarp diskusijas, konferences, darbnīcas, izstādes un koncerti. Savukārt praida nedēļas kulminācijā, 18. jūnijā notika "Gājiens par brīvību". "Apollo.lv" apkopoja spilgtākos "Riga Pride" nedēļas mirkļus foto un video galerijās.

Pēc 14 gadu pārtraukuma "Riga Pride" šovasar atgriezās Rīgā. Paužot atbalstu un solidaritāti LGBTQ kopienai Ukrainā, "Riga Pride" šogad norisinājās kopā ar Kijivas praidu, kura vēstījums šogad ir "Līdz mēs visi būsim brīvi", informēja rīkotāji.

Foto: Ar gājienu noslēdzas Rīgas praida nedēļa

Video: Gājienu vēroja arī Tviterī populārā "spirituālā kvīna" Šmaragdu Magda 

Pasākumu programma tika veltīta brīvības tēmai. 17. jūnijā notika nozīmīgākā konference Latvijā, kas veltīta dažādības vadībai uzņēmumos, - "Think Diversity! Baltijas Dažādības biznesa forums", kurā uzņēmēji un organizācijas dalījās ar pieredzes stāstiem, kā veicināt iekļaujošu darba vidi un saskatīt dažādību kā konkurences priekšrocību. 

Pasākumā "Sarunas par brīvību" Latvijā zināmas personības dalījās spēcīgos cilvēkstāstos, ko viņiem nozīmē brīvība un kā tas ir, kad tā tiek atņemta. Tāpat notika sieviešu stendapa priekšnesumi un kopā ar Latvijā iemīļotiem komiķiem "Pride razborkas" par dažādām aktualitātēm sabiedrībā.

Video: Sarunas par brīvību

Notika arī politiskās diskusijas, kurās pirms Saeimas vēlēšanām bija iespējams noskaidrot partiju viedokļus, kā arī diskusijas par viendzimuma ģimeņu tiesisko aizsardzību, par veselības jautājumiem un dažādu sabiedrības grupu iekļaušanu.

Video: Politiskā diskusija par LGBT kopienas situāciju Latvijā​​

"Riga Pride" bija iespēja baudīt arī izmeklētu kultūras un mākslas pasākumu programmu. Tajā iekļauta izstāde, kas tapusi sadarbībā ar Gētes institūtu Rīgā, – "Kvīrs kā vācu tauta", kā arī dažādu valstu filmu izlase, "Strāvas" lasījumi par dzimtes un varas attiecībām, izstāde "Balsis", "Baltijas Drag šova" uzstāšanās, "Queer Open Mic", kā arī daudzi citi pasākumi.

Foto: "Baltijas Drag šovs"

Piektdien, 17. jūnijā, aizvadīta arī ceremonija, kuras laikā tika godināti cilvēki, kas ar savu ieguldījumu ir panākuši pozitīvas pārmaiņas ceļā uz iekļaujošāku, saliedētāku un tolerantāku sabiedrību.

Foto: Pasniegtas balvas par nozīmīgu ieguldījumu cilvēktiesību un LGBT tiesību aizsardzībā

Praida noslēguma gājiens noslēdzās ar īpašu svētku koncertu "Kopā par brīvību!", kurā uzstājās Latvijā zināmi un iemīļoti mūziķi.

Video: Koncerts "Kopā par brīvību!"

Video: Pašmāju "drag queen" Amuna Davis iemesli, kādēļ piedalīties praida gājienā

Video: "Tiktokeris" Deniss aicināja ikvienu doties praida gājienā par brīvību

"Riga Pride" ir pirmais praids Eiropā, kas paziņojis sadarbību ar Kijivas praidu, arī citviet pasaulē šovasar gājieni norisināsies Ukrainas zīmē.

"Šajā praidu sezonā lielā daļā Eiropas līksmību nomainīs solidaritāte. Solidaritāte ar tiem, kas šobrīd cīnās par savu brīvību pastāvēt un būt pašiem. LGBTQ kopiena Ukrainā plecu pie pleca ar saviem līdzpilsoņiem cīnās par savu brīvību.

Mums šogad jāiet gājienā ne tikai par sevi, bet arī par viņiem. Par ikviena cilvēka tiesībām dzīvot drošā vidē un valstī. Par savu, savu tuvāko un savas valsts brīvību, skaidroja "Riga Pride" līdzpriekšsēdētāja Kristīne Garina.

"Tikai demokrātija nodrošina Satversmē noteiktās cilvēktiesības, un tikai kopā mēs kā sabiedrība esam stiprāki un varam pretoties dažādiem gan iekšējiem, gan ārējiem draudiem.

Karš Ukrainā ir pierādījis, ka brīvība un demokrātija ir trausla, un par tām jāiestājas mums ikvienam ir katru dienu," uzsvēra "Riga Pride" līdzpriekšsēdētājs Kaspars Zālītis.

Foto: Noslēguma koncerts "Kopā par brīvību!"

"Ir izaugusi jauna paaudze, kas uztver LGBTQ tiesības kā pašas par sevi saprotamas, un tie ir jaunie vēlētāji, uzņēmumu klienti un nodokļu maksātāji. Ir prieks, ka arvien vairāk uzņēmumu to redz, ko pierāda rekordlielais uzņēmumu skaits, kas šogad piedalījās gājienā," pauda "Riga Pride" līdzpriekšsēdētāja Kristīne Garina.

 

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu