Krievijas tenisiste atrod veidu, kā apiet liegumu un piedalīties prestižajā Vimbldonas turnīrā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Krievijas tenisiste Natela Dzalamidze atradusi veidu, kā apiet Vimbldonas turnīra rīkotāju noteikto liegumu krievu un baltkrievu sportistiem, vēsta "Insider".

Kā zināms, Vimbldonas "Grand Slam" turnīra rīkotāji tajā liedza dalību visiem Krievijas un Baltkrievijas sportistiem.

Vimbldonas turnīra rīkotāji izpelnījās plašu nosodījumu no daudziem planētas vadošajiem tenisistiem. Tāpat Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) un Sieviešu Tenisa asociācija (WTA) norādīja, ka Vimbldonas turnīra dalībnieki nesaņems ieskaites punktus, bet tas situāciju nemainīja.

Tomēr Krievijā dzimusī Dzalamidze ir atradusi veidu, ka iziet kortā prestižajā turnīrā. Viņa ir nolēmusi pieņemt Gruzijas pilsonību.

Pasaules dubultspēļu ranga 44. rakete norādīja, ka pilsonības maiņu apsver jau ilgāku laiku. Pie tam viņai līdz šim bijusi dubultā pilsonība - Krievijas un Gruzijas.

"Šādu lēmumu pieņēmu, jo man būs iespēja Gruziju pārstāvēt Parīzes olimpiskajās spēlēs," skaidroja Dzalamidze.

Vimbldonas turnīrs norisināsies no 20. jūnija līdz 10. jūlijam.

Turnīra rīkotāji uzsvēra, ka viņi ir līdzatbildīgi, lai tiktu ierobežota Krievijas ietekme ar dažādu līdzekļu starpniecību. Rīkotāju ieskatā, nav pieļaujams, ka Krievijas režīms gūst kādu labumu no Krievijas vai Baltkrievijas tenisistu dalības turnīrā, tāpēc viņiem būs liegts spēlēt Vimbldonā.

Atšķirībā no daudziem citiem sporta veidiem, Krievijas un Baltkrievijas tenisisti var turpināt savas profesionālās gaitas kā neitrāli sportisti.

Vimbldonas turnīra rīkotāji atsevišķu valstu sportistiem iepriekš liedza spēlēt pēc Otrā pasaules kara, kad sacensībās nevarēja piedalīties Vācijas, Japānas un vēl vairāku valstu tenisisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu