Atšķirīgo politisko uzskatu dēļ Žoržs Siksna zaudējis kontaktu ar paša mazdēlu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Žoržs Siksna
Žoržs Siksna Foto: Andrejs Baburovs/LETA

Leģendārajam dziedātājam Žoržam Siksnam šomēnes apritēja 65 gadi. Intervijā žurnālam "Kas Jauns?" mākslinieks atklāj, ka kopš kara Ukrainā sākuma zaudējis kontaktu ar paša mazdēlu.

23 gadu vecumā Žoržs Siksna kļuva par tēvu meitai Vladai. Tomēr meitas audzināšanā dziedātājs nepiedalījās, un abi pirmo reizi satikās vien pirms dažiem gadiem. Vlada vairākus gadus kopā ar dēlu, kuram ir 24 gadi, dzīvo Nīderlandē. 

Žurnālam "Kas Jauns?" Žoržs Siksna atklāj, ka zaudējis kontaktu ar mazdēlu atšķirīgo politisko uzskatu dēļ. 

"Man pašam tā dēļ paputējis kontakts ar 24 gadus veco mazdēlu, kurš dzīvo Nīderlandē. Un tas ir skumji. Bija atbraucis vienu vasaru pie manis uz Ķengaragu un dikti jūsmoja par puķinu. Saku - bet tu krievu valodā nezini neviena vārda (viņš runā angliski, sarunājos ar viņa sievas palīdzību, kas tulkoja), tava babuška tikai zina.

Redz, kā ir, - krievu vecāmāte iemāca to naidu pret visiem pārējiem, lai arī dzīvo Eiropā."

Siksna atklāj, ka caur pazīstamiem cilvēkiem manījis, kā notiek šķelšanās krievu starpā: "Manas sievas 84 gadus vecā tante dzīvo Harkivā, kur pastāvīgi bumbo. Kundzīte veselības dēļ nevar aizskriet uz metro, kur viņas meita un bērni slēpjas. Dzīvo sešstāvu mājā, kurā palikuši daži dzīvokļi. Elektrības nav, ziņas uzzina, no rīta izejot ārā. Sievasmāte arī piezvanīja tantei, bet daudzi radinieki nevar. Vieni - psiholoģiski, otri - tāpēc, ka dzīvo Krievijā un nedrīkst zvanīt uz Ukrainu.

Kāda paziņa satiek savu draudzeni - krievu dakterīti -, kas izvaicā, kādā kanālā skatās ziņas. Izdzirdot, ka "Euronews" - "ā, labi, labi, ej ar savu "Euronews"." Cita paziņa, kura dzīvo Emirātos, nespēj sazvanīties ar savu māti, kas puķina fane, jo jau nākamajā teikumā ejot augstos toņos."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu