Nevēlas tikt asociēta ar bioloģisko tēvu. Īlona Maska atvase iesniedz pieteikumu vārda un dzimuma maiņai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Īlons Masks
Īlons Masks Foto: Reuters/ScanPix

"SpaceX" dibinātāja un izpilddirektora Īlona Maska atvase Ksavjers Masks ir iesniegusi pieteikumu, lai varētu likumīgi mainīt savu vārdu. Viņa vairs nevēlas tikt asociēta ar savu tēvu, kā arī plāno mainīt dzimumu, vēsta "Insider".

Kā norāda aģentūra "Reuters", Ksavjers Masks sacīja, ka vairs nevēlas būt "nevienā veidā, aspektā vai formā asociēta ar manu bioloģisko tēvu".

Saskaņā ar juridiskiem dokumentiem, kurus Kalifornijas tiesā aprīlī iesniedza Ksavjers, otrs vārda maiņas iemesls bija "dzimuma identitāte", ziņo "TMZ". Pusaudze nesen nosvinēja 18 gadu dzimšanas dienu, kas štatā ir noteikts kā vecums, kurā iestājas pilngadība. Ksavjers vēlas, lai viņu juridiski ar jauno vārdu atzītu par sievieti.

Ksavjera māte ir kanādiešu rakstniece Džastīna Vilsone, kura ar miljardieri bija precējusies no 2000. līdz 2008. gadam, ziņo "Reuters".

Īlons Musks jau iepriekš tika kritizēts par viņa komentāriem saistībā ar dzimtes vietniekvārdu lietošanu.

2020. gada decembrī "Twitter" viņš publiskoja karikatūru, kurā redzams karavīrs, kurš berzē seju ar asinīm. Blakus ir redzami vārdi "kad tu sava profila aprakstā ieliec vietniekvārdus viņš/viņu". Karavīra cepuri rotā uzraksts: "Man patīk apspiest".

Pēc pāris dienām viņš ierakstīja "Twitter": "Es absolūti atbalstu transpersonas, taču visi šie vietniekvārdi ir estētisks murgs."

Masks arī norādījis, ka viņa automobiļu uzņēmums Tesla ir iekļuvis LGBTQ kopienas labāko darbavietu sarakstā. Tomēr Cilvēktiesību kampaņa, kas veidoja šo sarakstu, vēlāk sacīja, ka Maskam vajadzētu atvainoties par viņa "neiejūtīgajiem komentāriem" saistībā ar dzimuma noteicošajiem vietniekvārdiem, norāda CNBC.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu