"Man tas nešķiet pareizi." Blūms kritizē Porziņģa lēmumu norobežoties no izlases

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas ilggadējais basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms sarunā ar Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumu "Sporta Studija" kritiski izteicies par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spīdekļa Kristapa Porziņģa norobežošanos no izlases.

Jau 22. un 26. jūnijā Latvijas basketbola izlase aizvadīs pārbaudes mačus pret principiālajiem pretiniekiem Lietuvas valstsvienību. Savukārt 30. jūnijā Latvijas basketbolisti dosies laukumā pret Serbijas izlasi, lai cīnītos par pirmo vietu Pasaules kausa kvalifikācijas A apakšgrupā.

Ar izlasi gan šobrīd kopā nav Latvijas basketbola spožākā zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš iepriekš izteicās, ka valstsvienībai varētu palīdzēt augustā gaidāmajos kvalifikācijas mačos.

Ilggadējais izlases kapteinis Jānis Blūms, kurš tiks godināts pirms 22. jūnija mača, izteicās, ka Porziņģis tomēr varētu būt tuvāk valstsvienības treniņprocesam. 

"Es nezinu, kāda Kristapam ir komunikācija ar [LBS] prezidentu, bet kaut kā tas nešķiet pareizi. Viņš trenējas Daugavas Sporta namā, bet blakus "Arēnā Rīga" trenējas izlase. Viņš to pašu individuālo treniņu var aizvadīt "Arēnā Rīga" un būt ar izlasi. Man tas nešķiet pareizi. Man gribētos, ka viņš ir [kopā] ar izlases čaļiem, pat ja nespēlē. Kaut vai aizvada treniņu pirms izlases kopējā treniņa vai arī iet ar izlases kreklu. Tas, manuprāt, būtu forši," sacīja bijušais izlases basketbolists.

Blūms arī izteicās par citu potenciālo izlases līderi, kurš šoreiz ir valstsvienības rīcībā - Rolandu Šmitu. Bijušais basketbolists norāda, ka Šmitam līdz šim tā īsti sevi valstsvienības rindās nav izdevies parādīt.

"Viņš ir stabils komandas spēlētājs. Es nezinu vai... Nu, ar Šmitu vājāki mēs noteikti nevaram būt. No otras puses - viņš vēl izlasē sevi īsti nav parādījis. Allaž kaut kas ir traucējis. Varbūt nav bijusi tā loma, varbūt nav bijušas īstās iespējas. Domāju, ka viņš var daudz labāk izdarīt. Uzskatu, ka [Luka] Banki var atrast viņa īsto lomu un vietu," sacīja Blūms.

Porziņģis pēdējo reizi Latvijas izlases kreklu vilka 2017. gada Eiropas čempionātā, kļūstot par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Arī Šmitam pēdējo gadu laikā dažādu iemeslu dēļ nav izdevies palīdzēt valstsvienībai.

Latvijas izlases kandidāti:

Aizsargi: Kristers Zoriks ("VEF Rīga"), Toms Leimanis ("Neptūnas", Lietuva), Artūrs Žagars ("Lowen Braunschweig", Vācija), Dairis Bertāns ("Real Betis", Spānija), Rihards Lomažs ("Yukatel", Turcija), Artūrs Kurucs ("Baskonia", Spānija).

Uzbrucēji: Artis Ate ("VEF Rīga"), Artūrs Strautiņš ("Reggio Emilia", Itālija), Rodions Kurucs ("Partizan", Serbija), Dāvis Bertāns ("Mavericks", ASV), Rolands Šmits ("Barcelona", Spānija), Andrejs Gražulis ("Allianz Trieste", Itālija), Mārcis Šteinbergs ("Baxi Manresa", Spānija).

Centri: Anžejs Pasečņiks ("Real Betis", Spānija) un Klāvs Čavars ("Astoria", Polija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu