Itālijas ārlietu ministrs izstājies no partijas, kas nevēlas atbalstīt Ukrainu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luidži di Maijo
Luidži di Maijo Foto: Riccardo De Luca/agf/sipa/scanpix

Itālijas ārlietu ministrs Luidži di Maijo otrdien paziņoja, ka izstājas no partijas "Pieczvaigžņu kustība" (M5S), kuru viņš iepriekš kritizēja par valdības centienu Ukrainas atbalstam graušanu.

"Es aizeju no "Pieczvaigžņu kustības"," ministrs sacīja preses konferencē, raksturojot savu izvēli kā "sāpīgu" un uzsverot, ka no rītdienas viņa jau bijusī partija "vairs nebūs pirmais spēks parlamentā".

Di Maijo pagājušajā nedēļā apsūdzēja M5S līderi un bijušo premjerministru Džuzepi Konti valdības centienu Ukrainas atbalstam graušanā un Romas pozīciju Eiropas Savienībā (ES) vājināšanā.

"Mums obligāti vajadzēja izvēlēties, kurā vēstures pusē atrasties - Ukrainas pusē, kurai uzbruka, vai agresora Krievijas pusē. Dažu M5S līderu pozīcijas riskēja vājināt mūsu valsti," ministrs pateica otrdienas vakarā.

Di Maijo sacīja, ka viņš veido jaunu parlamentāro grupu, kas atbalsta premjerministra Mario Dragi valdību.

Pēc Itālijas mediju ziņām, vairāk nekā 60 parlamenta deputātu ir pametuši M5S un pievienojušies jaunajai di Maijo grupai. No 227 M5S deputātiem parlamentā (155 Pārstāvju palātā un 72 Senātā) partiju ir atstājuši vairāk nekā ceturtā daļa.

M5S līdz šim bija lielākais politiskais spēks Itālijas parlamentā pēc tam, kad šī partija ieguva 33% balsu parlamenta vēlēšanās 2018.gadā. Vēlāk atbalsts šai partijai ievērojami kritās, un saskaņā ar pēdējām sabiedriskās domas aptaujām to atbalsta tikai 13% vēlētāju.

Itālija tāpat kā daudzas citas ES valstis piegādā ieročus Ukrainai, lai palīdzētu tai cīņā pret Krievijas agresiju, tomēr daļa M5S biedru nav atbalstījuši militāras palīdzības sniegšanu Ukrainai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu