Par aptuveni 3% palielinās Rīgas pašvaldības darbinieku atalgojumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rātslaukums tumšajā laikā. Ilustratīvs attēls.
Rātslaukums tumšajā laikā. Ilustratīvs attēls. Foto: Studio MDF/shutterstock.com

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja šodien atbalstīja pašvaldības darbinieku darba samaksas nolikumu, kura spēkā stāšanās varētu paaugstināt darbinieku algas par aptuveni 3%.

Nolikums nosaka vienotu darba samaksas noteikšanas kārtību Rīgas valstspilsētas pašvaldības administrācijas pastāvīgi nodarbinātajiem darbiniekiem. Nolikums neattiecas uz domes deputātiem un pedagogiem.

Kā tika skaidrots deputātiem, līdz šim domes darbinieku atalgojums bija nekonkurētspējīgs ar valsts iestāžu darbinieku algām. Jaunais darba samaksas nolikums šo situāciju mazliet uzlabos.

Tikšot sakārtots jautājums saistībā ar piemaksām pie darba samaksas. Ja līdz šim darbiniekus pašvaldības struktūrā varēja noturēt, pateicoties piemaksām, tagad tās tiks integrētas darba samaksā.

Piemaksu apmērs nedrīkstēs pārsniegt 30% no algas.

Turklāt līdz nākamā gada budžeta plānošanai paredzēts apkopot informāciju par to, kāda algu paaugstināšana ir nepieciešama saistībā ar inflācijas kāpumu, un tiks lemts par atalgojuma palielināšanu.

Rīgas domes Finanšu departamenta direktors Uldis Rakstiņš norādīja, ka pašvaldībai nepieciešami nedaudz vairāk nekā 20 miljoni eiro, lai pašvaldības darbinieku atalgojumi sasniegtu konkurētspējas rādītājus.

Kā komitejas sēdē teica vicemērs Vilnis Ķirsis (JV), šī nolikuma pieņemšana esot absolūta nepieciešamība. Pašlaik Rīgas domes struktūras esot izveidojušās par platformu jaunajiem speciālistiem, kur uzkrāt pieredzi uzreiz pēc studijām, un tad aizplūst tālāk uz labāk atalgotu darbu. Rīgas domes šajā konkurencē zaudējot pat savām kapitālsabiedrībām, piebilda Ķirsis.

Gala lēmums par darba samaksas nolikumu jāpieņem Rīgas domē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu