VIDEO ⟩ Jaunciemā likumsargi pieķer pamatīgi piedzērušos autovadītāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no RPP video

Otrdien, 21. jūnijā, naktī pulksten 1.30 Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki, patrulējot Jaunciema apkaimē, pamanīja transportlīdzekli Opel, kura vadītājs ievērojami pārsniedza ātrumu. Automašīnas vadītājs, ieraugot policijas ekipāžu, ieslēdza avārijas gaismas un samazināja ātrumu, "Apollo" informēja Rīgas pašvaldības policija sabiedrisko attiecību speciāliste Ērika Verze.

VIDEO: Dzērājšoferis Jaunciemā (RPP video) 

Kārtības sargi nolēma apturēt transportlīdzekli, ar kuru pārvietojās vadītājs un divi pasažieri. Automašīnas vadītājs bija manāmā alkohola reibumā un nesaprotami centās skaidrot situāciju, lūdzot policijas darbiniekus neaizturēt viņu un neatņemt tiesības. Tajā pašā laikā aizturētais vīrietis apliecināja, ka ir lietojis alkoholiskos dzērienus.

Vēlāk kārtības sargi konstatēja, ka transportlīdzeklim, ar kuru pārvietojās aizturētais, nav derīga obligātā transportlīdzekļu īpašnieku cilvēktiesiskās atbildības apdrošināšana (OCTA).

Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki, kuri pārņēma turpmāko darbu un aizturētajam transportlīdzekļa vadītājam veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, kas parādīja 2,37 promiles.

Ceļu satiksmes likums nosaka, ka par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles, piemēro naudas sodu no 1200 līdz 2000 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu