Krievijas hakeri uzbrūk Ukrainas sabiedrotajiem Rietumos. Tie ielauzušies trešdaļā datortīklu, kam vērsuši kiberuzbrukumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Volodymyr Kyrylyuk/Shutterstock

Krievijas noziedzīgā režīma hakeri veic plaša mēroga kiberuzbrukumus Ukrainas sabiedrotajiem Rietumos. Tiem izdevies ielauzties 29% no tiem datortīkliem, kam tie uzbrukuši, un gandrīz ceturtdaļā no veiksmīgajiem uzbrukumiem tikusi nolaupīta informācija, trešdienas, 22. jūnija, vakarā brīdināja ASV tehnoloģiju lieluzņēmums "Microsoft".

Hakeri, piemēram, uzbrūk NATO dalībvalstu valdību datortīkliem, norāda uzņēmums.

Lai gan galvenais uzbrukumu mērķis ir ASV, "Microsoft" eksperti ārpus Ukrainas konstatējuši kiberuzbrukumus 128 organizācijām 42 valstīs.

Krievu hakeriem izdevies ielauzties 29% no tiem datortīkliem, kam tie uzbrukuši, un gandrīz ceturtdaļā no veiksmīgajiem uzbrukumiem tikusi nolaupīta informācija, vēsta uzņēmums.

Tajā pašā laikā "Microsoft" norāda, ka kopš pilna mēroga atklātas karadarbības uzsākšanas, Ukrainas informācijas tehnoloģiju infrastruktūra tikusi pakļauta gan krievu kiberuzbrukumiem, gan raķešu triecieniem.

Tomēr Ukrainas datorsistēmas apliecinājušas, ka tās ir ārkārtīgi dzīvotspējīgas šādu uzbrukumu apstākļos. Lielā mērā tas ir tāpēc, ka savlaicīgi veikti preventīvi pasākumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu