Miris grupas "Laskovij Mai" solists Jurijs Šatunovs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Скриншот с Telegram "Говорит Москва"

48 gadu vecumā nomira populārais krievu dziedātājs Jurijs Šatunovs. Nāves cēlonis bija spēcīga sirdslēkme, vēsta medijs "Meduza".

Šatunova menedžeris medijiem apstiprināja ziņas par solista nāvi.

Vietnes "Telegram" kanāls "Mash" raksta:

"Jurijs Šatunovs nomira Domodedovas slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā. Savas nāves dienā viņš atpūtās kopā ar draugiem, no rīta viņi bija devušies makšķerēt.

Mākslinieks kopā ar draugiem dzēra alu un ēda vēžus, tomēr jutās slikti. Viņš sāka sūdzēties draugiem par sirdssāpēm. Tabletes mājās netika atrastas, un draugi ar savu automašīnu aizveda Šatunovu uz tuvāko klīniku.

Mašīnā solistu mēģināja atdzīvināt, bet tad draugi nolēma izsaukt ātro palīdzību, lai viņu nogādātu intensīvās terapijas nodaļā. Tuvākā ātrās palīdzības mašīna atradās Domodedovas slimnīcā. Ātrās palīdzības mašīnā Šatunova sirds apstājās, bet vēlāk sirdsdarbība tika atjaunota. Dziedātājs tika nogādāts klīnikā, kur viņš nomira.

"Mēs ar viņu bijām draugi 14 gadus. Nebija pazīmju, ka viņš būtu slims. Mēs pat bijām rakstījuši dziesmas pēdējās nedēļās, bija iestrādes. Vakar es ar viņu sarunājos, mēs smējāmies," sacīja dziedātāja draugs Andrejs Kartavcevs.

Juriju Šatunovu neapšaubāmi var dēvēt par Krievijas skatuves leģendu. Viņš ir viens no nedaudzajiem miljonu elkiem, kurš gadu gaitā nav sarūgtinājis savus fanus, mainot savu izskatu vai radošumu. Klausītāji un skatītāji vienmēr atcerēsies viņa jauneklīgo balsi, mūžīgās un sirdij tuvās mīlestības tēmas - "Baltās rozes" ("Белые розы"), "Sirmā nakts" ("Седая ночь"), "Bērnība" ("Детство") un daudzas citas.

Jurijs Šatunovs ir dzimis Baškīrijas Autonomajā Padomju Sociālistiskajā Republikā (ASSR). Viņa vecāki izšķīrās, kad viņam bija trīs gadi, un 11 gadu vecumā nomira Jurija māte. Pusaudža gadus viņš pavadīja bērnu namā, kur iepazinās ar amatieru mākslas pulciņa vadītāju Sergeju Kuzņecovu. Tā sākās viņa ceļojums ar grupu "Laskovij Mai".

1991. gada oktobrī Jurijs Šatunovs nolēma pamest grupu. Mākslinieks uzsāka solo karjeru. Viņa diskogrāfijā ir septiņi studijas albumi un desmitiem videoklipu.

Šatunova un grupas "Laskovij Mai" ("Ласковый май") dziesmām bija neizmērojama ietekme uz Krievijas popmūzikas skatuves veidošanos. Jurijs komponēja līdz pat savai pēdējai dienai. 2019. gadā viņš izdeva albumu "Mīļākās dziesmas", bet 2020. gadā - trīs kompozīcijas "Paldies Tev" ("Спасибо Тебе"), "Nevaru apstāties" ("Остановиться не могу") un "Sniegs aizslauka lapas" ("Заметает листья снег").

2020. gadā Jurijs Šatunovs uzstājās Rīgā. 

Video: "Laskovij Mai" ("Ласковый май") - "Baltās rozes" ("Белые розы")

RUS TVNET в Telegram: Cамые свежие новости Латвии и мира на русском языке!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu