"Tāpēc, ka glābēji to nedarīja." Trenere izglābj ASV peldētāju Anitu Alvaresu, kura baseinā zaudējusi samaņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Amerikāņu mākslas peldētāju Anitu Alvaresu no baseina dibena izglāba viņas trenere pēc tam, kad viņa pasaules čempionātā ūdens peldēšanā bija zaudējusi samaņu, vēsta raidsabiedrība BBC.

25 gadus vecā peldētāja neelpoja un grima pēc tam, kad bija pabeigusi savu vingrinājumu solo brīvajā finālā Budapeštā.

Viņas trenere Andrea Fuentesa izvilka Alvaresu no ūdens, bet pēc tam viņu uz nestuvēm aiznesa neatliekamā palīdzība.

ASV peldēšanas komanda vēlāk izplatīja Fuentesas paziņojumu, kurā teikts, ka Alvaresa "tagad jūtas labi".

Alvaresa jau iepriekš bija zaudējusi samaņu pagājušā gada olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās Barselonā, un arī toreiz viņu glāba Fuentesa.

"Anitai viss ir kārtībā - ārsti pārbaudīja visus rādītājus, un viss ir normāli - sirdsdarbība, skābekļa līmenis, cukura līmenis, asinsspiediens. Viss ir kārtībā," teica Fuentesa.

"Mēs dažreiz aizmirstam, ka tas notiek arī citos augstas izturības sporta veidos, piemēram, maratonā, riteņbraukšanā, krosā. Mēs visi esam redzējuši attēlus, kuros daži sportisti netiek līdz finišam, un citi viņiem palīdz tur nokļūt. Mūsu sporta veids ne ar ko neatšķiras no citiem.

Anita šobrīd jūtas labi, un arī ārsti saka, ka viņai viss ir kārtībā. Rīt viņa visu dienu atpūtīsies un kopā ar ārstu izlems, vai viņa varēs peldēt brīvajā komandu finālā vai nē."

Spānijas laikraksts "Marca" ziņoja, ka četrkārtējā olimpisko spēļu medaļniece Fuentesa sacīja, ka viņa esot ielēkusi "tāpēc, ka glābēji to nedarīja".

Runājot ar Spānijas radio, viņa sacīja: "Man likās, ka tā bija vesela stunda. Es teicu, ka kaut kas nav kārtībā, es kliedzu uz glābējiem, lai viņi lec ūdenī, bet viņi nesaprata, ko es teicu, vai arī nesaprata.

"Viņa neelpoja. Es ielecu tik ātri, cik vien varēju, it kā tas būtu olimpisko spēļu fināls."

Alvaresa par savu sniegumu ieguva 87,6333 punktus, finālā ieņemot septīto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu