Ostapenko sasniedz Īstbornas "WTA 500" turnīra pusfinālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien sasniedza Īstbornas "WTA 500" sērijas turnīra pusfinālu.

Latvijas tenisiste cīņā par vietu pusfinālā ar 6-3, 6-2 pieveica ukrainieti Anhelinu Kaļiņinu.

Abas tenisistes karjeras laikā līdz šim bija ir tikušās vienreiz, 2015.gada Sanktpēterburgas turnīra kvalifikācijas trešajā kārtā ar 6-4, 4-6, 6-4 uzvarot Ostapenko.

Pērnā gada Īstbornas turnīra čempione Ostapenko WTA rangā ieņem 14.vietu un turnīrā izsēta ar astoto numuru, kamēr Kaļiņina pasaules rangā atrodas 36.pozīcijā.

Latvijas tenisiste bija brīva no pirmās kārtas, otrajā ar 6-4, 6-4 pārspēja Austrālijas tenisisti Ajlu Tomļanoviču (WTA 45.) un trešajā kārtā guva uzvaru pār amerikānieti Medisonu Kīzu (WTA 24.), pretiniecei cīņu neturpinot pēc pirmā seta, kurā ar 6-3 uzvarēja Ostapenko.

Pusfinālā Ostapeko tiksies ar Kamilu Džordži (WTA 26.) no Itālijas.

Džordži, kura izsēta ar 12.numuru, pirmajā kārtā bija brīva, otrajā kārtā ar 7-5, 6-4 pārspēja kanādieti Rebeku Marino (WTA 107.), trešajā kārtā ar 7-5, 6-3 pieveica ar piekto numuru izsēto Gavrinji Mugurusu (WTA 10.) no Spānijas, bet ceturtdaļfinālā ar 6-2, 6-1 sagrāva Viktoriju Tomovu (WTA 128.) no Bulgārijas.

Turnīrs Īstbornā norisināsies līdz nedēļas beigām, un šīs ir pēdējās sacensības pirms Vimbldonas čempionāta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu