"Saņemta pavēle." Ukrainas karaspēkam nāksies atkāpties no Severodoneckas, norāda amatpersona

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izpostīta māja Doneckā.
Izpostīta māja Doneckā. Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas karaspēkam nāksies atkāpties no Severodoneckas, jo okupanti iznīcinājuši visu kritisko infrastruktūru un nodarījuši postījumus 90% pilsētai, piektdien, 24. jūnijā, informē Luhanskas apgabala administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs.

"Ukrainas Bruņotajiem spēkiem būs jāatkāpjas no Severodoneckas. Mūsu aizstāvji jau saņēmuši pavēli," sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis Haidajs.

"Rašisti gandrīz sagrāvuši Severodonecku, iznīcināta visa kritiskā infrastruktūra, nodarīti postījumi 90% pilsētas, 80% dzīvojamo ēku būs jānojauc, jo tās nav iespējams atjaunot," piebildis Haidajs.

Ukrainas Aizsardzības ministrija atteikusies komentēt Haidaja paziņojumu, norādot, ka informācija par Ukrainas armijas vienību atrašanās vietu nav izpaužama.

"Informācija par to, vai Ukrainas Bruņoto spēku vienības atrodas konkrētā rajonā, arī Severodoneckā, ir slepena. (..) Es vēlētos ļoti lūgt koncentrēties uz informāciju, kuru sniedz Ukrainas [Bruņoto spēku] Ģenerālštābs un Aizsardzības ministrija," brīfingā Kijivā sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Oleksandrs Motuzjaniks.

Severodonecka ir lielākā pilsēta līdz šim Ukrainas kontrolētajā Luhanskas apgabala daļā, un Krievijas armija pilsētu apšauda ar artilēriju un bombardē jau vairākas nedēļas.

Pilsētas ieņemšana ļautu Krievijas karaspēkam virzīties dziļāk Donbasā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu