Latvijas 3x3 basketbola izlase Pasaules kausā cieš pirmo zaudējumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas 3x3 basketbola izlase piektdien Antverpenē Pasaules kausa izcīņā piedzīvoja pirmo zaudējumu.

Latvijas vienība, kuras sastāvā iekļauti Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks, apakšgrupas trešajā spēlē ar 19:21 piekāpās Nīderlandes basketbolistiem.

Lasmanis guva pirmo punktu spēlē, uz ko nīderlandieši atbildēja ar diviem Džesija Vorna tālmetieniem - 4:1.

Pēc Lasmaņa tālmetiena un Čavara gūta punkta no groza apakšas rezultāts tika izlīdzināts, bet nīderlandieši guva nākamos divus punktus spēlē - 6:4.

Mieža tālmetiens un Lasmaņa bumbas trieciens grozā no augšas atkal deva vadību Latvijai - 7:6, pretiniekiem pieprasot pārtraukumu.

Spēles vidū fantastisku tālmetienu uzbrukuma pēdējā sekundē no vienas kājas iemeta Miezis, panākot 12:8 pārsvaru, bet Lasmaņa tālmetiens deva jau 15:8. Vorna tālmetiens ļāva pietuvoties līdz 14:15, uz ko Lasmanis atbildēja ar metienu no groza apakšas.

Tieši divas minūtes līdz spēles beigām rezultāts bija 16:16, katrai komandai sakrājot pa sešām piezīmēm.

Ar diviem tālmetieniem nīderlandieši panāca 20:17 un pēc soda metiena izcīnīja uzvaru - 21:19.

Otrajā dienas mačā, kas paredzēts plkst.16.20 pēc Latvijas laika, Latvijas izlase spēkosies ar Polijas valstsvienību. Spēli tiešraidē varēs redzēt FIBA oficiālajā "YouTube" kanālā.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase, kas izlikta ar trešo numuru, C grupas spēlēs trešdien ar 22:5 sagrāva Japānas valstsvienību un ar 22:6 neatstāja cerības Ķīnas izlasei.

Nīderlandieši, kuri izlikti ar sesto numuru, pirmajā spēlē ar 21:15 uzvarēja ķīniešus, bet otrajā mačā ar 19:7 bija pārāki cīņā ar Poliju.

Tikmēr ar 11.numuru izsētie poļi pirmajā mačā ar 21:13 pieveica Japānas izlasi, pēc tam atzīstot Nīderlandes pārākumu.

Grupas uzvarētāji kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otrās un trešās vietas ieguvēji astotdaļfinālā cīnīsies attiecīgi ar trešās un otrās vietas ieguvējiem B grupā.

Latvijas basketbolisti pirms izlozes bija izlikti ar trešo numuru, saskaņā ar Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) veidoto nacionālo federāciju rangu tabulu. Pasaules kausa izcīņā latvieši līdz šim visveiksmīgāk startējuši 2019.gadā, kad izcīnīja otro vietu. Nīderlandes komanda divreiz izcīnījusi sudraba medaļas, bet Polijas vienība 2019.gadā izcīnīja bronzu.

No 21. līdz 24.jūnijam notiks grupu turnīri, 25.jūnijā - astotdaļfināli un ceturtdaļfināli, 26.jūnijā - pusfināli un finālspēles.

Pasaules kausa izcīņas turnīri notiek kopš 2012.gada. Latvija iepriekš bijusi pārstāvēta trijos turnīros.

2012.gadā Krūmiņš, Kristaps Kanbergs, Lauris Mizis un Ervīns Jonāts grupas turnīrā uzvarēja vienā spēlē no piecām, noslēguma tabulā ieņemot 18.vietu. 2018.gadā Čavars, Krūmiņš, Lasmanis un Miezis grupas turnīrā uzvarēja visās četrās spēlēs, bet ceturtdaļfinālā ar 15:21 zaudēja Polijas izlasei un noslēgumā ieņēma piekto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu