Šanhajā no trešā stāva izkrīt elektromobilis, divi bojāgājušie

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Stephen McDonell/"Twitter"

Ķīnas elektrisko automobiļu ražotājs "Nio" paziņojis, ka divi cilvēki gājuši bojā, kad viens no tā automobiļiem izkritis no biroja trešā stāva Šanhajā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Negadījumā gāja bojā viens darbinieks un persona no partneruzņēmuma.

Incidents notika trešdien ap plkst. 17.20 pēc vietējā laika, paziņoja uzņēmums. Cilvēki, kas gāja bojā, atradās transportlīdzeklī, kad tas izkrita no trešā stāva.

"Nio" apgalvo, ka uzņēmums sadarbībā ar valdības amatpersonām nekavējoties uzsāka incidenta izmeklēšanu.

Trešā stāva teritorija, no kuras izkrita automašīna, tiek raksturota kā izstāžu zāle, automobiļu testēšanas centrs vai autostāvvieta.

"Mūsu uzņēmums ir sadarbojies ar valsts drošības departamentu, lai sāktu izmeklēšanu un nelaimes gadījuma cēloņa analīzi. Pamatojoties uz situācijas analīzi notikuma vietā, mēs varam apstiprināt, ka tas bija negadījums," teikts uzņēmuma paziņojumā.

"Mēs esam ļoti apbēdināti par šo negadījumu un vēlamies izteikt visdziļāko līdzjūtību mūsu kolēģim un sadarbības partnera darbiniekam, kas zaudēja dzīvību," viņi piebilda.

"Nio" sākotnējais paziņojums pusstundas laikā piesaistīja vairāk nekā 1000 komentāru, bet pēc tam tie tika noņemti.

Paziņojuma pēdējais teikums "negadījums nav saistīts ar pašu transportlīdzekli" izraisīja daudzu sociālo tīklu lietotāju dusmīgu reakciju.

Vienā no komentāriem bija teikts: "Tas parāda kapitālisma aukstasinību", savukārt citā bija teikts: "Pēdējais teikums ir tik vienaldzīgs. Viņi [testa vadītāji] ieradās, lai testētu transportlīdzekli, bet jūs sakāt, ka [negadījumam] nav nekāda sakara ar pašu transportlīdzekli?".

Kopš tā laika automobiļu ražotājs ir publicējis pārskatītu paziņojuma versiju, kurā avārija joprojām tiek dēvēta par negadījumu, bet tagad iekavās ir ierakstīti vārdi "to nav izraisījis pats transportlīdzeklis", acīmredzot, lai mazinātu uzsvaru uz šo teikuma daļu. Visi komentāri pie jaunā ziņojuma tagad ir noņemti.

"Nio" ir viens no vadošajiem Ķīnas uzņēmumiem, kas cenšas dominēt elektrisko transportlīdzekļu nozarē. Uzņēmums ir daudz ieguldījis savu automobiļu maināmajās baterijās, lai pārvarētu klientu bažas par biežu uzlādi.

Uzņēmums konkurē ar miljardiera Īlona Maska ASV bāzēto elektrisko automobiļu ražotāju "Tesla", kam Šanhajā ir liela ražotne.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu