Saistībā ar "Rail Baltica" izbūvi vairākas naktis būs slēgts Lāčplēša ielas posms. Arī lidostā "Rīga" uz laiku mainīsies satiksmes plūsma Rīgas virzienā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Demontētie Rīgas Dzelzceļa stacijas tuneļi "Rail Baltica" būvlaukumā.
Demontētie Rīgas Dzelzceļa stacijas tuneļi "Rail Baltica" būvlaukumā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Saistībā ar "Rail Baltica" dzelzceļa būvniecību no pirmdienas, 27. jūnija, līdz trešdienai, 29. jūnijam, naktīs no plkst. 22 līdz 6 būs slēgts Lāčplēša ielas posms no Satekles ielas līdz Kalupes ielai, informēja projekta būvnieka pilnsabiedrības "BeReRix" pārstāvji.

"BeReRix" Rīgas Centrālā multimodālā mezgla būvniecības ietvaros ir pabeigusi Prāgas un Dzirnavu ielās plānotos pārvadu daļas demontāžas darbus. Šobrīd norit teritorijas sakopšana un tramvaja kontakttīklu uzstādīšana, pēc kā abu pārvadu tuneļus atvērs visa veida satiksmei pirmdienas rītā.

Nākamais darba posms paredz jaunā "Rail Baltica" pārvada atbalsta sienas būvdarbus paralēli Lāčplēša ielai. Lai nodrošinātu drošu būvdarbu izpildi un mazinātu ietekmi uz autotransporta plūsmu pilsētā, darbus veiks nakts stundās no plkst. 22 līdz plkst.6. Tāpēc šajā laika posmā būs slēgta autotransporta satiksme Lāčplēša ielā posmā no Satekles ielas līdz Kalupes ielai.

Autotransporta vadītāji un iedzīvotāji aicināti sekot līdzi pilsētvidē izvietotajām norādēm un jau savlaicīgi saplānot pārvietošanās maršrutu, lai nokļūtu izvēlētajā galamērķī.

"BeReRix" nodrošinās attiecīgo ceļa zīmju izvietošanu, kā arī nodrošinās iedzīvotāju un uzņēmumu, kuri atrodas minētajos ielas posmos, autotransporta piebraukšanu pie dzīvesvietas vai uzņēmuma, kā arī operatīvā transporta satiksmi.

Ja būvdarbu laikā Lāčplēša iela būs droša satiksmei ātrāk, un to varēs atvērt autotransporta satiksmei, tad "BeReRix" sadarbībā ar iesaistītajām pusēm to atvērs, un par to tiks izplatīts atsevišķs paziņojums.

Pilnsabiedrībā "BeReRix" apvienojušies Beļģijas būvniecības uzņēmums "Besix Group", Latvijas būvnieks "Rere būve" un Itālijas būvnieks "Rizzani de Eccher" ar mērķi īstenot projekta "Rail Baltica" nozīmīgu daļu - Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas kompleksa projektēšanu un pārbūvi, jaunu Eiropas platuma sliežu un dzelzceļa tilta pār Daugavu, uzbēruma un pieguļošās infrastruktūras projektēšanu un būvniecību.

Jau ziņots, ka "Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Plānots, ka "Rail Baltica" dzelzceļa līnija būtu gatava satiksmei 2026. gadā.

Būvdarbu dēļ arī lidostā "Rīga" uz laiku mainīsies satiksmes plūsma Rīgas virzienā

Turpinoties "Rail Baltica" dzelzceļa būvniecības darbiem pie lidostas "Rīga", no pirmdienas, 27. jūnija, uz aptuveni trim nedēļām mainīsies satiksmes plūsma, braucot projām no lidostas uz Rīgas centru, informēja būvdarbu veicēja - pilnsabiedrības "B.S.L. Infra" - pārstāvji.

Vietā, kur šobrīd atrodas 22. autobusa pieturvieta, aptuveni trīs nedēļas satiksme tiks ar nelielu līkumu novirzīta pa pagaidu ceļu caur P1 stāvvietu. Pagaidu brauktuves josla būs atbilstoši nomarķēta.

Darbi ilgs aptuveni trīs nedēļas, un pēc to pabeigšanas brauktuves segums un iepriekšējā satiksmes organizācija tiks atjaunota.

Izmaiņu rezultātā publiskā P1 automašīnu stāvvieta tiks nedaudz samazināta, taču tam nevajadzētu radīt būtiskas izmaiņas lidostas apmeklētājiem. Lidostas pasažieri stāvlaukumu varēs izmantot kā ierasts, un nebūs traucēta taksometru un autobusu piebraukšana termināļa atlidošanas zonā, norāda pilnsabiedrības pārstāvji.

Uz ceļa P133 pirms lidostas iepriekš izziņotie izbūves darbi ir noslēgušies un transporta plūsma atjaunota iepriekšējā kārtībā - pieejamas divas pilnvērtīgas braukšanas joslas abos virzienos. Savukārt būvdarbi Biroju un Muzeju ielās vēl turpinās.

Pilnsabiedrība "B.S.L. Infra" sastāvā ir Austrijas uzņēmums "Swietelsky", kā arī Latvijas būvniecības uzņēmumi - ceļu būves firma SIA "Binders" un AS "LNK Industries". "Rail Baltica" būvniecības darbus lidostā "Rīga" plānots veikt secīgi piecos posmos - līdz 2025. gada decembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu