Džokovičs vēlreiz meties aizstāvēt Krievijas tenisistus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: Reuters/ScanPix

Serbijas tenisa zvaigzne Novaks Džokovičs pirms starta Vimbldonas tenisa "Grand Slam" turnīrā kritiski izteicies par čempionāta organizatoru lēmumu nepielaist sacensībām Krievijas un Baltkrievijas tenisistus.

Kā zināms, Vimbldonas "Grand Slam" turnīra organizatori, ņemot vērā Krievijas noziedzīgā režīma iebrukumu Ukrainā, pieņēma lēmumu sacensībām nepielaist krievu un baltkrievu tenisistus.

Sieviešu Tenisa asociācija (WTA) un Tenisa Profesionāļu asociācija (ATP) paziņoja, ka tenisisti par dalību Vimbldonas turnīrā nesaņems sezonas ieskaites punktus.

Turnīra organizatoru lēmumu jau vēlreiz kritizējis slavenais serbu tenisists Novaks Džokovičs.

"Es pats esmu kara bērns un zinu, ko nozīmē būt šādā situācijā. No otras puses, es pilnībā nevaru piekrist lēmumam saistībā ar Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem. Es vienkārši neredzu, kā tas uzlabo situāciju. Manuprāt tas nav godīgi," sarunā ar žurnālistiem sacīja serbu tenisists.

Džokovičs uzsvēra, ka viņš saprot, kā šobrīd jūtas krievu un baltkrievu tenisisti: "Viņi ir pelnījuši sacensties. Neviens no viņiem neatbalsta karu. Šis ir ļoti sensitīvs jautājums un es saprotu abas puses. Grūti pateikt, kas ir pareizi un kas nav. Bet, iedomājoties sevi situācijā, kurā netieku pielaists sacensībām notikumu, kurus neatbalstu, dēļ, saprotu, ka tas nav godīgi."

Džokovičs šobrīd ATP rangā ir atkritis uz trešo vietu un savas gaitas Vimbldonas turnīrā uzsāks jau 27. jūnijā, tiekoties ar korejieti Kvonu Soņvu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu