Rīdzinieki karstajā laikā aicināti ievērot īpašu piesardzību un izmantot bezmaksas dzeramā ūdens krānus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki Kanālmalas apstādījumu zālienā.
Cilvēki Kanālmalas apstādījumu zālienā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ņemot vērā, ka Rīgā, tāpat kā visā Latvijā šonedēļ gaidāms ļoti stiprs karstums, pašvaldība aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem, kā arī izmantot bezmaksas dzeramā ūdens krānus, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Pašvaldība atgādina, ka dzeramā ūdens brīvkrāni pieejami Vērmanes dārzā pie rotaļu laukuma, Ziedoņdārzā, Esplanādē, Mežaparkā pie zoodārza ieejas, Krišjāņa Barona ielas bērnu laukumā, Rātslaukumā un citās vietās.

Rīgas dome arī aicina ikvienu izmantot kādu no galvaspilsētas peldvietām. Rīgā ir astoņas oficiālas peldvietas. Jūrā peldvietas ir Daugavgrīvā, Vakarbuļļos un Vecāķos, Daugavā - Rumbulā, Ķīpsalā Lucavsalā un Lucavsalas līcī, kā arī Bābelīša ezerā.

Ir arī neoficiālā peldvieta Ķīšezerā, bet arī tajā, tāpat kā oficiālajās peldvietās, dežurē Rīgas pašvaldības policijas Glābšanas dienesta darbinieki.

Lai veldzētos karstajā laikā, tāpat ikvienam ir iespēja izmantot bradājamos baseinus Ziedoņdārzā un Grīziņkalnā.

Lai nepakļautu savu organismu riskam pārkarst, iedzīvotāji aicināti atcerēties par profilaksi un karstā laikā valkā vieglu kokvilnas vai linu apģērbu, kas nekavē sviedru izdalīšanos, dzer pēc iespējas vairāk šķidruma, laiku pa laikam apslacīties ar vēsu ūdeni, samitrināt vismaz seju, kaklu un plaukstas.

Nepieciešams uzraudzīt mazus bērnus, vecāka gadagājuma cilvēkus, pamodināt tos, kas tveicē aizsnaudušies saulē.

Kā ziņots, šodien un rīt Latvijā gaidāmā ekstremālā karstuma dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis sarkano brīdinājumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu