VIDEO Lielbritānijas tenisa zvaigzne Marejs ar reti izmantotu servi izskolo pretinieku

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Endijs Marejs
Endijs Marejs Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs Vimbldonas "Grand Slam" turnīra pirmās kārtas mačā izcēlās ar acīgu triku, "noķerot" pretinieku nesagatavotu.

Endijs Marejs pirmdien, 27. jūnijā, Vimbldonas turnīra pirmās kārtas mačā četru setu cīņā (4-6, 6-3, 6-2, 6-4) uzveica austrālieti Džeimsu Dakvortu.

35 gadus vecais Marejs trešā seta ievadā izcēlās ar visnotaļ neordināru servi. Lielākoties tenisisti pirmo servi izpilda ar lielu spēku, bet pieredzes bagātais Marejs redzēja, ka pretinieks atrodas pārāk tālu un servi izpildīja ar sitienu no apakšas.

Šāda rīcība Dakvortu pārsteidza nesagatavotu, kas noveda pie salīdzinoši viegla punkta Marejam.

Lielbritānijas tenisists pēc mača uzsvēra, ka, viņaprāt, šādas serves izmantošanā nav nekā nesportiska: "Nekad neesmu sapratis [kritiku]. Tas ir leģitīms serves veids."

"Viņš pamainīja serves uzņemšanas pozīciju. Viņam bija problēmas ar pirmās serves uzņemšanu, tāpēc viņš pāris metrus atkāpās atpakaļ. Līdz ko es to ieraudzīju, izvēlējos šo servi. Man pret šo servi nav pretenziju. Nekad nav bijušas. Arvien vairāk tenisistu atkāpjas tālāk, lai veiksmīgāk uzņemtu serves. Servējot šādi, tu pretinieku brīdini, ka atkāpjoties viņam var nākties saskarties ar šo," savu rīcību skaidroja Marejs.

Lielbritānijas tenisistam otrās kārtas mačā pretim stāsies ar 20. numuru izsētais amerikānis Džons Isners.

Vimbldonas čempionāts bez Krievijas un Baltkrievijas tenisistu dalības norisināsies no 27.jūnija līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu