Latvijas basketbola izlasei pievienojies Rolands Šmits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlasi pēc sezonas Spānijā papildinājis Rolands Šmits, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Jau ziņots, ka Šmits "Barcelona" rindās izcīnīja Spānijas čempionāta sudraba godalgas, finālā piekāpjoties Madrides "Real", kas sērijā līdz trīs uzvarām guva virsroku ar 3-1. Savukārt Eirolīgā "Barcelona" cīņā par bronzu pieveica Grieķijas klubu Pirejas "Olympiakos".

Aizvadītā sezona Šmitam bija pēdējā "Barcelona" rindās. Latviešu spēlētājs pievienojās "Barcelona" 2017.gada septembrī, noslēdzot līgumu uz pieciem gadiem, bet pirmo sezonu uz īres tiesībām pavadīja Fuenlavradas "Montakit" komandā.

Pēdējās četrās sezonās Barselonas vienībā Šmits aizvadīja 107 ULEB Eirolīgas mačus, kuros vidēji guva 4,6 punktus un izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Spānijas augstākās līgā (ACB) viņš šosezon vidēji izcēlās ar 5,3 punktiem un 3,1 atlēkušo bumbu.

Pagājušajā sezonā Latvijas basketbolists kļuva par Spānijas čempionu, bet pēdējās četrās sezonās kopā ar "Barcelona" kļuva par trīskārtēju Spānijas Karaļa kausa ieguvēju.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase, gatavojoties 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, pagājušajā nedēļā aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Lietuvas valstsvienību - pirmajā mačā svinot uzvaru savā laukumā ar 70:52 (16:15, 15:16, 19:12, 20:9), bet otrajā mačā viesos ciešot sagrāvi ar 62:98 (15:23, 22:28, 16:16, 9:31).

Latvijas izlases treniņi "Arēnā Rīga" notiek kopš 16.jūnija.

Kopā ar oficiālajā kandidātu sarakstā iekļautajiem basketbolistiem trenējas arī pērn valstsvienībā debitējušie Verners Kohs un Anrijs Miška, kā arī Roberts Stumbris.

Latvijas vīriešu basketbola izlase Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā 30.jūnijā "Arēnā Rīga" uzņems Serbiju un 3.jūlijā Levicē viesosies pie Slovākijas, bet Lietuva 1.jūlijā viesos tiksies ar Bulgāriju un trīs dienas vēlāk savā laukumā uzņems Čehiju.

Latvijas valstsvienība 2023.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra A grupas pirmajās četrās spēlēs ir izcīnījusi trīs uzvaras (82:74 pret Slovākiju un 66:65 un 68:63 pret Beļģiju), kā arī piedzīvojusi zaudējumu viesos pret Serbiju (100:101).

30.jūnija spēlē, kurā Latvija uzņems Serbiju, izšķirsies, kura komanda grupā ieņems pirmo vietu.

Otrajā posmā A grupas trīs labākās komandas cīnīsies ar B grupas komandām (Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju). Pa divām spēlēm notiks augustā, novembrī un 2023.gada februārī. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

Katras grupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam, kurā aizvadīs vēl sešas spēles. Bez A un B grupām savā starpā sacentīsies arī C un D, E un F, kā arī G un H grupu komandas.

12 labākās Eiropas komandas (pa trim no katras otrā posma grupas) iegūs ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2023.gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās. Komandas, kas pirmajā posmā grupās paliks ceturtajās vietās, piedalīsies 2025.gada Eiropas čempionāta priekškvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlases kandidātu saraksts:

Kristers Zoriks, Artis Ate (abi - "VEF Rīga"), Toms Leimanis (Klaipēdas "Neptūnas", Lietuva), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija), Dairis Bertāns, Anžejs Pasečņiks (abi - Seviljas "Real Betis", Spānija), Rihards Lomažs (Denizli "Yukatel Merkezefend", Turcija), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Baskonia", Spānija), Artūrs Strautiņš (Redžo Emīlijas "UnaHotels", Itālija), Dāvis Bertāns (Dalasas "Mavericks"), Rolands Šmits ("Barcelona", Spānija), Andrejs Gražulis (Triestes "Allianz", Itālija), Mārcis Šteinbergs (Manrezas "Baxi", Spānija), Klāvs Čavars (Bidgoščas "Astoria", Polija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu