Tiks pārtraukti bankas "Citadele" maksājumi uz un no Krievijas un Baltkrievijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Alien Cat/Shutterstock

No šī gada 20. augusta banka "Citadele" pilnībā pārtrauc maksājumus uz un no Krievijas un Baltkrievijas. Izmaiņas attieksies arī uz pensijām un pabalstiem, kas saņemti bez Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Latvijā starpniecības, vēsta bankas publiskotā informācija.

Tādējādi, ja bankas klients saņem maksājumus no minētajām valstīm, tostarp sociālos maksājumus, banka "Citadele" aicina laikus rast citas alternatīvas šo maksājumu saņemšanai.

Tāpat banka vērš uzmanību, ka no 20. augusta būs spēkā izmaiņas to valstu sarakstā, kurām maksājumu apstrādei tiek piemērotas padziļinātas izpētes prasības, tādējādi radot papildu izmaksas. Sarakstā būs iekļautas astoņas valstis - Kazahstāna, Serbija, Uzbekistāna, Armēnija, Ēģipte, Azerbaidžāna, Tadžikistāna un Kirgizstāna.

Ienākošajiem un izejošajiem maksājumiem uz un no sarakstā iekļautajām valstīm banka "Citadele" noteiks papildu komisijas maksu 150 eiro apmērā, ko piemēros kopā ar standarta komisijas maksu.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" ir otra lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija), kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu