Cūkkopības saimniecības "Kunturi" slēgto veikalu dēļ darbu zaudēs ap 60 darbinieku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemnieku saimniecības "Kunturi" īpašnieks Jurģis Krastiņš.
Zemnieku saimniecības "Kunturi" īpašnieks Jurģis Krastiņš. Foto: Ieva Makare/LETA

Cūkkopības saimniecības SIA "Kunturi" slēgto veikalu dēļ darbu zaudēs ap 60 darbinieku, informēja "Kunturi" vadītājs Jurģis Krastiņš.

Viņš norāda, ka "Kunturi" veikalos kopumā strādājot ap 70 cilvēkiem, taču daļa no tiem pāriešot uz citām nozarēm - uz piena lopkopību uzņēmumā SIA "Naukšēni" vai uz graudkopību zemnieku saimniecībā "Saktas".

Krastiņš uzsver, ka daži darbinieki jau esot aizgājuši paši prom un sameklējuši citas darba vietas, savukārt pēdējie, kas palikuši, pabeigšot dabu, un tad kā nu kurš - kāds dosies uz citu darba vietu, kāds ies uz bezdarbniekiem.

"Nākotnē mēs no lauksaimniecības nepazūdam, turpināsim darbu zemkopībā un piena lopkopībā," sacīja Krastiņš.

Jau vēstīts, ka tika slēgti cūkkopības saimniecības SIA "Kunturi" veikali.

Tāpat tika vēstīts, ka 2021.gada nogalē Latvijas Cūku audzētāju asociācija publiskoja informāciju, ka pārdošanā izlikta cūkkopības saimniecība "Kunturi" Valmieras novada Jeru pagastā.

Sludinājumā bija norādīts, ka saimniecība, kurā tiek turētas kopumā apmēram 5000 cūku - no tikko dzimušiem sivēniem līdz kaujamiem bekoniem, - tiek pārdota saimnieku prioritāšu maiņas dēļ.

Cūkas izvietotas četrās fermās, kuras rekonstruētas 2010.-2012.gadā, ieviešot sauso barošanu, zemgrīdas mēslu izvākšanas sistēmas, zemgrīdas ventilācijas sistēmas. Lopbarību saimniecībā gatavo uz vietas.

Tāpat paziņojumā bija minēts, ka saimniecībai ir pašai sava kautuve, kurā tiek kautas tikai šīs saimniecības cūkas, un gaļas pārstrādes cehs, kurā tiek gatavota gaļas kulinārija un kūpināta gaļa. Kopš 2009.gada saimniecība atvērusi kopumā astoņus veikalus Vidzemē un Rīgā, kā arī pa konkrētu maršrutu pie pircējiem dodas divi autoveikali.

"Kunturi" pagājušajā gadā strādāja ar 2,218 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,4% mazāk nekā 2020.gadā, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 51,3% un bija 41 300 eiro.

Gada pārskata vadības ziņojumā bija norādīts, ka "Kunturi" mātesuzņēmums SIA "Saktas ZS" nolēmis pārdot "Kunturi" kapitāldaļas vai pamazām samazināt uzņēmuma darbību, koncentrējoties uz graudkopības attīstību. Saimnieciskā darbība pamazām tiks samazināta, taču uzņēmums turpinās darbību arī 2022.gadā.

Kompānija "Kunturi" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 28 400 eiro. Uzņēmuma pamatkapitālā 87% pieder "Saktas ZS", kurā 98,5% īpašnieks ir Jurģis Krastiņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu