19 gadus vecam latvietim Austrijā piespriests septiņu gadu cietumsods par divu sīriešu nāvi mikroautobusā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Spitzi-Foto/shutterstock.com

Pirmdien Austrijas tiesa piespriedusi septiņu gadu cietumsodu cilvēku kontrabandistam no Latvijas par divu Sīrijas pilsoņu nāvi, kuri nosmaka viņa pārpildītajā mikroautobusā, ziņo austriešu medijs "The Local".

Abu vīriešu mirstīgās atliekas tika atrastas pagājušā gada oktobrī, kad Austrijas iestādes uz robežas ar Ungāriju apturēja un pārmeklēja mikroautobusu.

Transportlīdzeklī bija iespiesti trīsdesmit cilvēki. Tā vadītājs aizbēga no notikuma vietas, bet vēlāk tika arestēts Latvijā un izdots Austrijai.

19 gadus vecais latvietis tika atzīts par vainīgu cilvēku kontrabandā un nāvējošu ievainojumu nodarīšanā, taču netika atzīts par vainīgu slepkavībā, ziņo Austrijas mediji.

Latvijas pilsonis piekritīs spriedumam, taču prokuratūra joprojām var to pārsūdzēt.

Austrijas Iekšlietu ministrija maijā paziņoja, ka policija ir pieķērusi grupējumu, kas, iespējams, no Ungārijas uz Austriju kontrabandas ceļā bija ievedis desmitiem tūkstošu sīriešu, tostarp divus atrastos nosmakušos.

Kopumā Centrāleiropā un Austrumeiropā ir aizturētas 205 personas, par kurām ir aizdomas, ka tās ir saistītas ar šo grupējumu, paziņoja ministrija.

Pārvestās personas, tostarp bērni, mēģināja nokļūt Rietumeiropas valstīs, tostarp Vācijā un Francijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu