"Michelin" nodos biznesu Krievijā vietējās vadības rokās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: GVLR/shutterstock.com

Francijas riepu ražotājs "Michelin" otrdien paziņoja par plāniem līdz gada beigām biznesu Krievijā nodot jaunam uzņēmumam vietējās vadības rokās.

"Michelin" ražošanu Krievijā pārtrauca 15.martā saistībā ar piegāžu pārrāvumiem pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā.

"Ražošanas atsākšana ir tehniski neiespējama, jo īpaši piegāžu problēmu dēļ vispārējas neskaidrības kontekstā," norādīja kompānija.

Francijas uzņēmums norādīja, ka bizness Krievijā tās bilancē veido 250 miljonus eiro, bet biznesa nodošana vietējai vadībai neietekmēs finanšu vadlīnijas.

Jaunais uzņēmums būs no Francijas grupas neatkarīga kompānija, piebilsts "Michelin" paziņojumā.

"Michelin" informēja, ka Krievijas tirgus veido 2% no kompānijas apgrozījuma un tur tika saražots 1% no visām kompānijas riepām. Krievijā "Michelin" ir ap 1000 darbinieku, no kuriem lielākā daļa strādā Davidovas rūpnīcā Maskavas pievārtē.

Simtiem Rietumvalstu kompāniju, piemēram, mēbeļu veikalu tīkls "IKEA", ātrās ēdināšanas tīkls "McDonald's", sporta preču kompānija "Nike", ir atstājuši Krieviju pēc tam, kad Krievija 24.februārī sāka jaunu iebrukumu Ukrainā un Rietumvalstis noteica plašas sankcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu