Tenisa sliktais zēns Kiris atzīst, ka Vimbldonas mačā spļāvis skatītāja virzienā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Niks Kiris
Niks Kiris Foto: Reuters/ScanPix

Kolorītais austrāliešu tenisists Niks Kiris sarunā ar žurnālistiem neslēpa, ka pēc nesenā Vimbldonas turnīra mača spļāvis kāda skatītāja virzienā.

Kiris otrdien, 28. jūnijā, aizraujošā piecu setu cīņā (3-6 6-1 7-5 6-7 (3-7) 7-5) uzveica vietējo tenisistu Polu Džabu.

Pēc mača, kurā Kiris strīdējās arī ar galveno tiesnesi un līnijtiesnesi, austrālietis vērsās pie kāda skatītāja. Sarunā ar žurnālistiem skandalozais tenisists atzina, ka tik tiešām ir spļāvis konkrētā fana virzienā.

"[Spļāvu] tā cilvēka virzienā, kurš man izrādīja necieņu. Es tā nekad nedarītu pret cilvēku, kurš mani atbalsta. Uzreiz pēc uzvaras mačā es vērsos pie tā cilvēka. Ar naidu un negatīvu attieksmi cīnos loti ilgi. Viņš uz šo maču nebija ieradies, lai kādu atbalstītu, bet gan vienkārši izrādītu necieņu," norādīja tenisists.

Kiris pie kāda rupja fana vērsās jau Štutgartes "ATP 250" turnīrā, par ko viņš pēcāk tika sodīts.

"Man nekas nav pret fanu mēģinājumiem mani kaitināt. Tas, ko es nesaprotu, - līdzko es atbildu, tieku sodīts. Piemēram Štutgartē," turpināja Kiris.

ATP ranga 40. rakete arī uzsvēra, ka problēma meklējama mūsdienu tenisa fanos kopumā, nevis tikai Vimbldonas turnīra klātienes vērotājos.

"Sāku domāt, ka šāda attieksme ir normāla, lai gan tā nav. Šeit nav runa konkrēti par Vimbldonu. Manuprāt, šī paaudze uzskata, ka viņiem sociālajos medijos ir tiesības nākt klajā ar negatīviem komentāriem. Un tas nonāk arī līdz reālajai dzīvei. [Ap kortu] ir siena, tāpēc fiziski neko nespēju izdarīt. Tāpat neko nedrīkstu teikt, jo iekulšos nepatikšanās. Līdz ar to viņi [skatītāji] uzskata, ka var darīt ko vien vēlas," sacīja Kiris.

Nākamo vienspēļu turnīra maču Kiris aizvadīs pret serbu Filipu Krajinoviču, kurš Vimbldonā izsēts ar 26. numuru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu