FOTO un VIDEO ⟩ Latvijā plosās stiprs pērkona negaiss. Ieteicams uzturēties slēgtās telpās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Apollo.lv kolāža

Trešdien, 29. jūnijā, daudzviet Latvijā gaidāms lietus, pērkona negaiss, vietām būs īslaicīgi plūdi un krusa, prognozē sinoptiķi. Iedzīvotāji aicināti sagatavoties stipram pērkona negaisam, lai varētu sevi pasargāt no zibens. Gaidāmi īpašumu bojājumi, traucēta transporta kustība un āra aktivitātes.

Mākoņu lēnās kustības dēļ atsevišķās vietās gaidāms ļoti liels nokrišņu daudzums un īslaicīgi plūdi, it īpaši pilsētu ielās. Tāpat lokāli gaidāma krusa, to graudu diametrs var sasniegt vairākus centimetrus, un stipras vēja brāzmas.

Iedzīvotāji aicināti sagatavoties stipram pērkona negaisam, lai varētu sevi pasargāt no zibens. Iespējamas krasas vēja brāzmas, krusa un lietusgāzes, kas izraisa teritoriju applūšanu. Nolauzti koku zari, nenostiprināti priekšmeti un atlūzas var tikt nestas pa gaisu. Gaidāmi īpašumu bojājumi, traucēta transporta kustība un āra aktivitātes. Tuvojoties negaisam, ieteicams meklēt patvērumu slēgtās telpās.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izsludinājis oranžās pakāpes brīdinājumu par negaisa risku; brīdinājums būs spēkā no plkst.14 līdz 23 trešdienas vakarā. Līdz sestdienai spēkā arī oranžais brīdinājums par ļoti stipru karstumu. 

Gaisa temperatūra trešdien paaugstināsies līdz +25..+31 grādam. Dienas lielāko daļu saglabāsies lēns vējš un bezvējš.

 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu