"Varu arī būt piektais vai trešais numurs." Rolands Šmits uzskata, ka spēs pielāgoties izlases vajadzībām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: Edijs Pālens/LETA

Rolandam Šmitam pēc pievienošanās Latvijas vīriešu basketbola izlasei neilgi pirms gaidāmajiem mačiem nebija grūti iejusties komandā, trešdien preses konferencē teica Latvijas valstsvienības spēlētājs.

Rīt, 30.jūnijā Latvijas izlase "Arēnā Rīga" stāsies pretī Serbijas basketbolistiem 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē.

"Esmu iejuties un aizvadījis pāris treniņus. Jūtos ļoti labi un gatavs rītdienas spēlei," par gaidāmo maču teica basketbolists.

Šmits, kurš līdz šim pēdējās četras sezonas spēlēja Spānijas augstākās līgas (ACB) vienībā "Barcelona", pēdējo reizi Latvijas valstsvienībai palīdzēja 2019.gadā.

"Jā, diezgan ilgs laiks pagājis, bet iekļauties nebija grūti. Beidzās sezona, uzreiz atbraucu," stāstīja Šmits. "Aizvadīju pirmos treniņus un uzskatu, ka bez jebkādām problēmām esmu iejuties. Tika atsūtīts materiāls, kuru apskatīt, kamēr vēl nebiju pievienojies izlasei, bet kā zināms, visu labāk ir uz vietas redzēt. Paskatījos, atbraucu un uzreiz treneri palīdzēja apgūt sadarbības. Pa lielam pirmā diena bija tāda, lai iejustos, bet tālāk viss aizgāja automātiski."

"Barcelona" rindās basketbolists tiek izmantots dažādās pozīcijās, taču lielākoties viņš spēlē ceturtā numura jeb spēka uzbrucēja lomā. Viņš pats atklāja, ka arī izlasē lielākoties tiek iespēlēts sev ierastajā pozīcijā.

"Šobrīd spēlēju par ceturto numuru, bet tas ir atkarīgs no situācijas, jo varu arī būt kā piektais vai trešais numurs. Agrāk es vairāk spēlēju par trešo, bet tagad tā jau ir nedaudz nepierastāka pozīcija," piebilda Šmits.

Basketbolists arī izcēla, ka Latvijas valstsvienībā viss tiek pakārtots spēlētājiem un augstā līmenī tiek sagādāts viss nepieciešamais.

Preses konferencē piedalījās arī Rihards Lomažs, kurš arī izcēla, ka Latvijas izlase ir gatava gaidāmajām Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm.

"Visi ir gandrīz optimālajā formā, un var just, ka esam uzvilkušies pirms spēles," piebilda Lomažs.

Gatavojoties Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, Latvija aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Lietuvu. Pirmajā mačā ar 70:52 pie panākuma tika latvieši, bet otrajā spēlē pārāki izrādījās Lietuvas basketbolisti, kuri izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 98:62.

"Noteikti gribas uzvarēt katru spēli, bet tomēr kaut kur iekšā sēž tas, ka svarīgākā spēle mums būs rīt," skaidroja Lomažs. "Tāpēc tas zaudējums pastumjas malā nedaudz vieglāk. Protams, mēs nevarējām zaudēt ar tik lielu starpību. Domāju, ka nospēlēja faktors, ka nedaudz pietaupījāmies, jo galvenā spēle tomēr ir rīt, un tur tu atdosi visu, nežēlojot sevi."

Pēc spēles pret Serbiju Latvijas basketbolisti aizvadīs maču izbraukumā, 3.jūlijā Levicē viesojoties pie Slovākijas izlases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu