Lielbritānija piemērojusi sankcijas oligarham Potaņinam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X00944/SCANPIX

Lielbritānija trešdien paziņojusi par jaunām sankcijām saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā, cita starpā iekļaujot "melnajā sarakstā" vienu no Krievijas turīgākajiem oligarhiem un Kremļa uzticības personu Vladimiru Potaņinu.

Lielbritānijas valdība norādīja, ka Potaņins turpina vairot savu bagātību kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Francijas banka "Societe Generale", kas, līdzīgi kā daudzas citas Rietumu kompānijas, pēc iebrukuma paziņoja par aiziešanu no Krievijas, maijā pabeidza Krievijas struktūrvienības "Rosbank" pārdošanu investīciju uzņēmumam, kuru dibinājis Potaņins.

Potaņins ir arī viens no kalnrūpniecības giganta "Noriļskij ņikeļ" īpašniekiem.

Žurnāls "Forbes" aplēsis, ka viņš ir otrs bagātākais cilvēks Krievijā. Potaņina bagātība 2021.gadā tika aplēsta uz 27 miljardiem ASV dolāru.

Lielbritānija piemērojusi sankcijas arī Putina māsīcai Annai Civiļevai, kura vada Krievijas ogļu ieguves uzņēmumu "JSC Kolmar Group".

Lielbritānijas valdības preses pārstāve uzsvēra, ka šīs sankcijas parāda, ka nekas un neviens nav ārpus tvēriena, arī Putina tuvākie cilvēki.

"Kamēr vien Putins turpinās riebīgo uzbrukumu Ukrainai, mēs izmantosim sankcijas, lai vājinātu Krievijas kara mašīnu," paziņoja pārstāve.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu