Militārais eksperts Rajevs ies politikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais Latvijas NBS Sauszemes spēku komandieris, atvaļināts pulkvedis Igors Rajevs.
Bijušais Latvijas NBS Sauszemes spēku komandieris, atvaļināts pulkvedis Igors Rajevs. Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Bijušais Latvijas Sauszemes spēku komandieris, atvaļinātais pulkvedis Igors Rajevs, kurš Krievijas pret Ukrainu sāktā kara laikā regulāri uzstājies kā militārais eksperts, ies politikā un iesaistīsies "Reģionu spēku" veidojošajā uzņēmēja Ulda Pīlēna biedrībā, - to Rajevs paziņojis videouzrunā sociālajā tīklā "Facebook".

Pēc Rajeva vārdiem, viņš iešot politikā, jo redzot, ka Latvijas aizsardzības nozare šobrīd stagnējot, esot nepieciešamas pārmaiņas un jauni risinājumi un "jāmācās no ukraiņiem un lietderīgi un pareizi jāizmanto tas laiks, kuru mums dāvā ukraiņu karavīri, lai pēc iespējas labāk nostiprinātu Latvijas aizsardzības spējas".

Rajevs pieņēmis lēmumu atsaukties Pīlēna aicinājumam un iekļauties viņa jaundibināmās biedrības komandā, jo "Latvijas aizsardzības jomai ir vajadzīgas jaunas idejas, profesionāla attieksme un galvenais - godīga konkurence, nevis aizkulišu spēlītes". Līdz ar paziņojumu par došanos politikā viņš arī pārtrauks kā eksperts regulāri uzstāties masu medijos.

Kā ziņots, runas par Rajeva došanos politikā bija jau vairākas nedēļas, bet jūnija sākumā viņš aģentūrai LETA sacīja, ka, tuvojoties Saeimas vēlēšanām, viņu vairākas partijas uzrunājušas par pievienošanos savām rindām, taču viņš neredzot, "ko es iegūstu, pievienojoties šīm partijām".

"Ja cilvēks ar mani vēlas parunāt, tad es ar viņu parunāju. Es neminēšu, kurām partijām esmu atteicis un nepievienošos. Ar dažām partijām, iespējams, vēl kaut kādā procesā esam, bet pagaidām nekādu lēmumu par to, ka es gribu iesaistīties politiskajā dzīvē, noteikti man nav," norādīja Rajevs. "Ja būs kāds reālistisks redzējums par darbību uz nākotni, es noteikti izskatīšu tādu iespēju."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu