LHF ģenerālsekretārs nācis klajā ar komentāriem par Indraša lēmumu spēlēt okupantu līgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: https://hcvityaz.ru/

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Rīta Panorāma" komentēja Latvijas hokejista Mika Indraša lēmumu karjeru turpināt Krievijā.

Trešdien, 29. jūnijā, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Maskavas "Spartak" paziņoja, ka komandu nākamsezon pārstāvēs Latvijas hokejists Miks Indrašis.

Kā zināms, sportistiem, kuri piedalās Krievijā bāzētās sporta sacensībās, ir aizliegts pārstāvēt Latvijas valstsvienības. Līdz ar to ir skaidrs, ka arī Indraša vārds tuvākajā nākotnēs Latvijas hokeja izlases kandidātu sarakstā neparādīsies.

LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs skaidroja, kāpēc viņu šis lēmums pārsteidzis, tomēr "aizmetņi" šādai rīcībai, šķiet, bijuši.

"Tas bija gana liels pārsteigums, bet šobrīd plašākus komentārus sniegt būtu pāragri, jo man vēl nav izdevies sazvanīt Miku, lai noskaidrotu reālo situāciju. Vēl pārsteidzošāks šis fakts bija, ņemot vērā mūsu sarunu, šķiet, pagājušonedēļ, kad viņam uzskrēju virsū un šai tēmai pieskārāmies.

Pārsteigums bija, bet nevarētu teikt, ka tas uzkrita kā sniegs uz galvas," skaidroja Pļāvējs.

LHF ģenerālsekretārs arī skaidroja, ka komunikācija ar spēlētājiem par sekām, ko izraisītu profesionālās karjeras turpināšana Krievijā, bijusi vēl pirms pasaules hokeja čempionāta un tā gaitā.

"Šīs lietas bija atrunātas. Un katrs indivīds apzinās sekas, ar kurām jārēķinās, ja šāds lēmums tiek pieņemts," norādīja Pļāvējs.

Aizvadītajā KHL čempionātā 31 gadu vecais Indrašis aizvadīja 46 spēles Maskavas apgabala "Vitjaz" un Leonīda Tambijeva vadītās Vladivostokas "Admiral" rindās, gūstot 17 (7+10) rezultativitātes punktus.

Tāpat uzbrucējs aizvadītajā sezonā piedalījās Pekinas olimpiskajās spēlēs un sezonu pabeidza "Biel-Bienne" komandā Šveices čempionātā. Pēc klubu sezonas trauma viņam liedza startu pasaules meistarsacīkstēs.

KHL Zvaigžņu spēles un deviņu pasaules čempionātu dalībnieks kopumā 524 KHL mačos ir sakrājis 302 (134+168) rezultativitātes punktus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu