Vai LHF var aizliegt Indrašim pievienoties okupantu līgai?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs sarunā ar "Apollo.lv" paskaidroja nianses Mika Indraša potenciālajā pārejā uz Maskavas "Spartak".

Trešdien, 29. jūnijā, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Maskavas "Spartak" savā "Twitter" kontā pavēstīja, ka tai ir pievienojies Latvijas hokeja uzbrucējs Miks Indrašis.

Pļāvējs norādīja, ka LHF vēl nav informācijas par konkrētās pārejas leģitimitāti, jo gadījumā, ja Indrašis pārceltos uz KHL, līdz LHF būtu nonācis transfera pieprasījums. Tāpat ģenerālsekretārs arī uzsvēra, ka viņam nav izdevies sazināties arī ar pašu Indraši.

(Saruna ar LHF ģenerālsekretāru notika 30. jūnija plkst. 13:13). 

Tomē Pļāvējs arī norādīja, ka LHF, protams, neies pret izmaiņām sporta likumā, kas liedz Latvijas sportistiem asociēties ar Krievijas sportu, ja tomēr šāds transfera pieprasījums tomēr parādīsies.

"LHF ar savu parakstu neies pret valstī noteikto sistēmu," sacīja Pļāvējs.

Kā notiek hokejista pāreja uz citu klubu?

LHF ģenerālsekretārs atklāja, ka hokejista potenciāli jaunajam klubam ir jānosūta transfera pieprasījums viņa iepriekšējam klubam. Šajā gadījumā, attiecīgi, Maskavas "Spartak" un Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Biel-Bienne".

Tad šo pārejas dokumentu ir jāapstiprina LHF. Tomēr gadījumos, ja hokejistam vēl ir līgums ar iepriekšējo komandu, disciplinārie sodi, vai arī nenokārtotas finansiālās saistības, LHF ir tiesības neparakstīt šo pārejas dokumentu.

"Vienkārši runājot - jaunais klubs sūta pieprasījumu vecajam klubam. Vecais klubs uzliek atzīmi, ka spēlētājs saistības ir izpildījis un viņiem pretenziju nav. Tiklīdz mēs redzam, ka vecajam klubam nav iebildumu, mēs pāreju apstiprinām," sacīja Pļāvējs.

Ja pieprasījums līdz "Biel-Bienne" tomēr nonāks, un Indraša iepriekšējam klubam nav pamatotu iebildumu, pret viņa pāreju, LHF, vismaz teorētiski, šo pāreju aizliegt nevar.

Pļāvējs norādīja, ka saņemtā transfera gadījumā, LHF šobrīd teorētiski nav pamatojuma pārejai uzlikt veto, ja vienīgi, iepriekšējais klubs nenorāda kādu no augstāk minētajiem iebildumiem. Protams, Pļāvējs norādīja, ka LHF joprojām ir iespējas aizliegt šo pāreju. Tiesa, ir nepieciešams atrast pamatojumu aizliegumam.

LHF arī ir sazinājusies IIHF, jo šis ir bezprecedenta gadījums. Līdz šim LHF un IIHF vēl nav pieredzējusi situāciju, kad spēlētāja pāreja uz konkrēto komandu pārkāptu viņa valsts sporta likumu.

"Ko darīs IIHF? Šeit ir vairāki scenāriji. IIHF ir augstāk stāvoša instance, kas apzinās šīs lietas nopietnību un dara visu, lai šī pāreja netiktu apstiprināta. Tikpat labi IIHF, neskatoties, ka mēs esam šo transferu noraidījuši, to var apstiprināt."

"Mēs zinām, kas mums būtu jādara, tiesa, mums tam vēl nav juridiskā pamatojuma, ko mēs šobrīd arī gaidām," sacīja Pļāvējs.

Pļāvējs gan nobeigumā atkārtoti uzsvēra, ka LHF joprojām nav saņēmusi informāciju par Indraša pāreju uz KHL.

"Mēs nezinām vai šāds [transfēra] pieprasījums ir bijis vai būs. Te ir jāatceras arī fakts, ka KHL ir bijuši gadījumi, kuros klubs izziņo līguma parakstīšanu ar spēlētāju, bet izrādās, ka hokejisti neko par to nav zinājuši. Tā tas pēdējos divos mēnešos atgadījies ne reizi vien," sarunas nobeigumā sacīja Pļāvējs.

Aizvadītajā KHL čempionātā 31 gadu vecais Indrašis aizvadīja 46 spēles Maskavas apgabala "Vitjaz" un Leonīda Tambijeva vadītās Vladivostokas "Admiral" rindās, gūstot 17 (7+10) rezultativitātes punktus.

Tāpat uzbrucējs aizvadītajā sezonā piedalījās Pekinas olimpiskajās spēlēs un sezonu pabeidza "Biel-Bienne" komandā Šveices čempionātā. Pēc klubu sezonas trauma viņam liedza startu pasaules meistarsacīkstēs.

KHL Zvaigžņu spēles un deviņu pasaules čempionātu dalībnieks kopumā 524 KHL mačos ir sakrājis 302 (134+168) rezultativitātes punktus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu