"Viņš ir pirmklasīga persona..." Bijušais F-1 vadītājs velta uzslavas Putinam un nopeļ Zelenski

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bērnijs Eklstouns
Bērnijs Eklstouns Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais Pirmās formulas (F-1) boss Bērnijs Eklstouns, viesojoties raidījumā "Good Morning Britain", cildinājis kara noziedznieku Vladimiru Putinu, Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski nodēvējot par komiķi.

Eklstouns nekad nav slēpis, ka ir labos draugos ar Krievijas vadoni Vladimiru Putinu. Starp viņiem valda labas attiecības jau kopš 2014. gada, kad Krievijā atkal atgriezās autosporta karaliskā klase.

Neskatoties uz šausmām, ko pieredzējuši Ukrainas iedzīvotāji Putina sāktā kara dēļ, Eklstouns joprojām kara noziedznieku turpina "glaudīt pa spalvai".

"Es joprojām viņa dēļ uzņemtu lodi, jo viņš joprojām ir pirmklasīga persona. Viņš dara to, ko uzskata par labu esam Krievijai. Diemžēl viņš ir līdzīgs daudziem biznesa cilvēkiem - mēs laiku pa laikam pieļaujam kļūdas," sacīja Eklstouns.

91 gadu vecais funkcionārs arī uzskata, ka Ukrainā pieredzētās kara šausmas un ciešanas nav bijušas plānotas. 

Tāpat bijušais F-1 boss izvēlējās kritizēt Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, ironizējot par viņa iepriekšējo profesiju.

"Cik saprotu, viņa iepriekšējā profesija bija komiķis. Acīmredzot viņš vēlas to turpināt darīt. Ja viņš būtu apdomājies un ieguldījis pietiekami lielas pūles, lai aprunātos ar Putina kungu, kurš ir ļoti saprātīgs cilvēks, tad viņam kaut ko būtu izdevies darīt lietas labā," sacīja Eklstouns.

Raidījuma vadītāja pārprasīja bijušajam F-1 vadītājam, vai viņš tiešām uzskata, ka karu izraisījusi Zelenska, nevis Putina rīcība?

"Absolūti," atbildēja Eklstouns.

Pēc tam F-1 nāca klajā ar paziņojumu, ka Eklstouna viedoklis radikāli atšķiras no F-1 vērtībām.

Eklstouns F-1 vadītāja krēslā atradās līdz pat 2017. gadam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu