FOTO ⟩ Rīgas zooloģiskā dārza iemītnieki izbauda vasaru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā mītošie dzīvnieki bauda siltās vasaras dienas! 

Dzīvnieciņi bauda vasaru, spēlējoties savā starpā un veldzējoties ūdenī.

Foto: Rīgas zooloģiskā dārza iemītnieki izbauda vasaru

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka ilggadējais Rīgas Zooloģiskā dārza darbinieks Ingmārs Līdaka pēc vairāk nekā 30 gadu darba atvadījās no savas darbavietas, aiziešanas nianses neatklājot.

Lauku sētas izglītība kopā ar iegūtajām zināšanām putnu gredzenošanā viņam ļāva uzsākt darbu Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā 1989. gadā.

"Nācu šeit peļņu meklēt, tā es arī paliku. Sākumā uz pusslodzi, bet es uz pusslodzi strādāt neprotu," secināja Rīgas zoodārza bijušais runasvīrs Līdaka.

"Interesantākais laiks jau bija tieši 90. gadu pats sākums. Piedzima zilonīte Zuzīte, kura bija vakaros jāiet barot ar pudeli, kad nebija zoodārzam nekā," atminas Rīgas zoodārza bijušais runasvīrs.

90. gados zoodārzam bija jāmainās. Nācās atteikties no lielajiem dzīvniekiem, jau minētā ziloņu meitene aizceļoja uz Japānu.

Apmeklētāju skaits no 800 000 nokrita līdz 120 000. Līdaka skaidro, ka tagad zoodārzā ir mainījusies arī attieksme pret dzīvniekiem. "Daudz vairāk šobrīd mazu, ļoti interesantu dzīvnieku – kailie smilšracēji, abinieki, rāpuļi, zoodārzs ir kļuvis daudz draudzīgāks dzīvniekam un saprātīgāks."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu