Krievijas oligarha Kerimova aktīvus vairāk nekā mijarda dolāru vērtībā bloķē ASV

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas oligarhs Suleimans Kerimovs.
Krievijas oligarhs Suleimans Kerimovs. Foto: Reuters/ScanPix

Vairāk nekā miljardu ASV dolāru vērtu kompāniju, kas saistīta ar Krievijas oligarhu Suleimanu Kerimovu, ceturtdien, 30. jūnijā, bloķēja ASV. Kara noziedzniekam Vladimiram Putinam tuvais oligarhs izmantojis kompāniju, lai pārsūtītu un ieguldītu neskaidras izcelsmes līdzekļus.

Finanšu ministrija paziņoja, ka Kerimovs slepeni vadījis Delavērā bāzēto "Heritage Trust", kas ieguldījusi naudu vairākos lielos publiskos uzņēmumos.

2017. gadā dibinātā kompānija pārskaitījusi naudu uz ASV, izmantojot Eiropā izveidotas čaulas kompānijas un fondus, paziņoja Finanšu ministrijas amatpersonas.

Finanšu ministre Dženeta Jelena pavēstīja, ka ASV turpinās rīkoties, "pat ja Krievijas elite slēpjas aiz pilnvarotajām personām un sarežģītiem juridiskiem pasākumiem".

ASV "aktīvi īstenos daudzpusēji koordinētās sankcijas, kas noteiktas tiem, kas finansē Krievijas karu pret Ukrainu un gūst labumu no tā", teikts viņas paziņojumā.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā par vienu no Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvākajiem sabiedrotajiem uzskatīto Kerimovu savos sankciju sarakstos iekļāvušas ASV, Lielbritānija un Eiropas Savienība.

Kerimovs, kurš cēlies no Krievijas Dagestānas republikas Kaukāzā, pēc Padomju Savienības sabrukuma kļuva par vienu no bagātākajiem cilvēkiem pasaulē.

"Bloomberg Billionaires Index" 2021. gada beigās Kerimovu pasaules bagātāko cilvēku sarakstā ievietoja 190. vietā ar 11,8 miljardu dolāru lielu bagātību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu