Drīzumā karstuma vilnis atkāpsies. Jaunākā laika prognoze brīvdienām un nākamajai nedēļai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Suns Vecāķu pludmalē. Ilustratīvs attēls.
Suns Vecāķu pludmalē. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Televīzijas sinoptiķis Toms Bricis nācis klajā ar jaunāko laika prognozi šai nedēļas nogalei.

Nākamā nakts būšot tveicīga, temperatūra nebūs zemāka par +16 līdz +21 grādu, savukārt dienā valsts lielākajā daļā temperatūra vēl svārstīsies no +28 līdz +32 grādiem, bet Kurzemes rietumos priekšpusdienā temperatūra sasniegs +25 līdz +27 grādus, gaidāms lietus un negaiss, pēc kura pēcpusdienā gaiss atdzisīs līdz +20; +24 grādiem.

Kā vēsta Bricis - 2. jūlija pēcpusdienā un vakarā negaiss gaidāms arī daudzviet Latvijas centrālajā un austrumu daļā.

Savukārt karstuma vilnis svētdien gandrīz Latvijā būs beidzies, tomēr laiks vēl saglabāsies ļoti silts, temperatūra naktī uz svētdienu +13 līdz +18 grādi, dienā svārstīsies no +22 līdz +27 grādiem, valsts galējos austrumos vēl līdz +29 grādiem.

Vietām Vidzemē un Latgalē īslaicīgas pērkona lietusgāzes.

Tveicīgā laikā katrs negaiss ir potenciāli bīstams un var atnest spēcīgas vēja brāzmas, ļoti stipru lietu, kas izraisa īslaicīgus plūdus, pasliktina redzamību - autovadītājiem jāuzmanās no akvaplanēšanas. Tāpat iespējama lielgraudu krusa.

Pirmdien laiks saglabāsies līdzīgs – vietām, pārsvarā Vidzemē un Latgalē, pērkona negaiss, temperatūra ap +23 līdz +28 grādiem, bet otrdien kļūs par dažiem grādiem vēsāks, Kurzemes piekrastē vietām tā nesasniegs 20 grādus.

Turpmāk nākamnedēļ temperatūra pārsvarā no +18 līdz +23 grādu robežās, pastāv iespēja, ka ceturtdien un piektdien temperatūra vietām būs tikai ap +15 grādiem, ik dienu kaut daļā Latvijas gaidāms lietus, iespējams arī negaiss, bet lielākoties tomēr spīdēs saule.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu