Megana Mārkla pauž nostāju pēc "Rou pret Veidu" sprieduma atcelšanas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Megana Mārkla.
Megana Mārkla. Foto: AFP/SCANPIX

Prinča Harija sieva Megana Mārkla aicina sievietes runāt par savu veselību pēc ASV Augstākās tiesas lēmuma atcelt 50 gadus seno "Rou pret Veidu" spriedumu, kas noteica - konstitūcija paredz sievietēm tiesības uz abortu, jo pamatlikumā noteiktas tiesības uz privātumu attiecībā uz savu ķermeni., vēsta medijs "People".

"Es domāju par to, cik laimīga es esmu, ka man ir mani bērni. Es zinu, kāda ir saikne ar to, kas aug jūsu ķermenī. Tas, kas notiek ar mūsu ķermeni, ir kaut kas ļoti personisks, un tas nepasargā mūs no personīgās veselības krīzēm," komentēja Megana.

Gadu pirms savas jaunākās meitas Lilibetas "Lilijas" sagaidīšanas Meganai bija spontānais aborts, kas satricināja viņas dzīvi.

"Zaudēt bērnu nozīmē nest gandrīz nepanesamas bēdas, ko piedzīvojuši daudzi, bet par to runā tikai retais," pēc notikušā 2020. gadā rakstīja Megana.

Atsaucoties uz Augstākās tiesas lēmumu, viņa bilda: "Es zinu, ko nozīmē šīs sāpes pēc spontānā aborta, par ko esmu runājusi publiski. Jo vairāk mēs publiski runāsim par lietām, kas ietekmē mūsu dzīvi un ķermeni, jo vairāk cilvēki sapratīs, cik nepieciešama ir aizsardzība."

Publiskajā uzstāšanās pēc lēmuma Megana piebilda, ka "Roe v. Wade" spriedumā ideja bija par sieviešu fizisko drošību, kā arī ekonomisko taisnīgumu, individuālo autonomiju un to, kas mēs esam sabiedrībā".

"Nevienam nevajadzētu būt spiestam pieņemt lēmumu, ko nevēlas pieņemt, vai kas nav droši, vai var apdraudēt dzīvību. Godīgi sakot, neatkarīgi no tā, vai tā ir sieviete, kas nonākusi neiedomājamā situācijā, vai sieviete, kas nav gatava dibināt ģimeni, vai pat pāris, kurš ir pieņēmis lēmumu, tā ir izvēle," uzskata Megana.

Megana aicina arī vīriešus piedalīties sarunās par šo tematu.

"Vīriešiem ir jāizsaka arī sava skaļā balss, jo tie ir lēmumi, kas ietekmē gan savstarpējās pāru, gan ģimenes attiecības. Šie jautājumi nevar būt vērsti uz sievietēm, sekas ietekmē mūs visus. Mēs ar vīru daudz par to runājam pēdējo dienu laikā. Arī viņš ir feminists."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu