"Tēti, kāpēc viņi mūs grib nogalināt?" Usiks par karu Ukrainā un nākamo cīņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AFP/SCANPIX

Supersmagā svara boksa čempions Oleksandrs Usiks sarunā ar laikrakstu "The Gurdian" atminējās pirmās kara dienas Ukrainā, kā arī skaidroja, ka gatavojas atgriezties dzimtenē.

Usiks jau 20. augustā aizstāvēs sev piederošās Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) supersmagā svara čempiona jostas.

Tomēr šim duelim papildu šķautni piešķir arī Krievijas noziedzīgā režīma iebrukums Ukrainā. Pats Usiks jau vairākkārt ir atzinis, ka cīnās ne tikai par čempiona jostām, bet arī savu valsti.

24. februārī, kad karš Ukrainā sākās, Usiks vēl neatradās dzimtenē, tomēr viņš pie pirmās iespējas atgriezās savā valstī. Bokseris gan internetā publiskotajos attēlos bija redzams ar šaujamieroci, tomēr viņš atzina, ka ļoti nav vēlējies iztikt bez tā lietošanas.

"Katru dienu Dievam lūdzos, lai viņš nepieļauj, ka kāds mani mēģina nogalināt, un lai viņš neliek man kādu nošaut. Ja es pats vai manas ģimene būtu nonākusi briesmās. Es būtu nogalinājis krievu kareivi," norādīja Usiks.

Pēc salīdzinoši neilga laika slavenais bokseris kara zonu ar Ukrainas valdības svētību pameta, jo viņam bija jāuzsāk gatavošanās process gaidāmajai Entonija Džošua cīņai. Usikam gan valsts pamešana nebija jāsaskaņo ar valdību, jo viņš ir vecāks trīs bērniem.

Lai gan bokseris kopā ar savu ģimeni valsti vismaz pagaidām ir pametis, viņa atvases joprojām ir neizpratnē par notiekošo.

"Bērni man vaicā: "Tēti, kāpēc viņi mūs grib nogalināt?" Man uz šo jautājumu nav atbildes.

Mana ģimene šobrīd neatrodas Ukrainā, bet tur joprojām atrodas daudzi cilvēki, kurus pazīstu, kā arī tuvi draugi. Katru dienu ar viņiem uzturu kontaktu, jo man ir svarīgi zināt, ka ar viņiem viss ir kārtībā," skaidroja Usiks.

Neatkarīgi no gaidāmās cīņas iznākuma, Usiks ir nosolījies, ka pie pirmās iespējas atgriezīsies dzimtenē. Tiesa, viņš arī atzīst, ka viņam kā vienam no populārākajiem cilvēkiem visā Ukrainā neviens neļaus doties uz frontes līnijām, pat ja viņš to gribētu.

Usika pretinieks Džošua jau ir izteicies, ka šajā duelī plāno būt krietni agresīvāks nekā pirmajā cīņā. Džošua lielāko kritiku izpelnījās tieši par savu pasivitāti un nespēju efektīvi izmantot auguma pārsvaru. Usiks gan ir priecīgs par to, ka Džošua gaidāmajā cīņā plāno agresīvi iet uz priekšu, norādot, ka britu bokseris ringā ir paredzams.

Usikam profesionālajā boksa karjerā aiz muguras ir 19 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu. Savukārt Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 26 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu