Bijušais NBS komandieris: NATO samitā pieņemtie lēmumi par Baltijas drošības stiprināšanu dos vielu pārdomām Krievijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juris Maklakovs.
Juris Maklakovs. Foto: Ieva Čīka/LETA

Šonedēļ NATO samitā pieņemtie lēmumi par Baltijas drošības stiprināšanu dos vielu pārdomām Krievijai, bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Juris Maklakovs.

Samitā pieņemti vairāki līdz šim Latvijas un Baltijas drošībai iztrūkstoši lēmumi, taču galvenais ir izlēmība par šiem lēmumiem un to, ka alianses dalībvalstis saprot, ka Krievijas ir drauds.

"Krievijas atturēšanas fakts un izlēmība samitā ir ļoti svarīga, taču tagad Latvijai ir jāveic nepieciešami priekšdarbi papildu sabiedroto uzņemšanai. Galvenais ir izlēmība un faktors, ka šie lēmumi dos vielu pārdomām Krievijai," uzsvēra eksperts.

Lai arī NATO samitā ir panākta vienošanās par kaujas grupu palielināšanu līdz brigādes līmenim, Maklakovs uzskata, ka ideālā variantā būtu divīzijas izveidošana, taču ir jāņem vērā iespējas.

"Pats svarīgākais bija NATO izlēmība un alianses lēmumu kopums, kas dod atturēšanas efektu. Ideālā varianta būtu divīzija, taču jāņem vērā Latvijas un citu dalībvalstu iespējas," piebilda Maklakovs.

Kā ziņots, NATO samitā ir panākta vienošanās par Austrumeiropā izvietoto kaujas grupu palielināšanu līdz brigādes līmenim, kā arī pieņemti citi būtiski lēmumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu