Sešus bēgļus no Ukrainas nosūta uz Gulbeni. Vairāk nekā 50 atteikušies pamest Rīgu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas un Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls.
Latvijas un Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien seši no Rīgas atbalsta centrā reģistrētajiem Ukrainas iedzīvotājiem nogādāti Gulbenē, bet vēl vairāk nekā 50 atteikušies pamest Rīgu, ziņo Rīgas dome.

Kopumā līdz plkst. 15 Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem pie Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vērsās 64 personas, starp tām astoņi bērni un divas ģimenes ar mājdzīvniekiem.

No 1. jūlija Rīgā jauni Ukrainas civiliedzīvotāji netiek izmitināti ne tūristu mītnēs, ne rīdzinieku pieteiktajos mājokļos, tādēļ VUGD meklē izmitināšanas vietas citās pašvaldībās.

Šodien sešas personas izmitinātas Gulbenē. Pārējie no izmitināšanas ārpus Rīgas ir atteikušies.

Šodien pagaidu izmitināšanas vietās tūristu mītnēs Rīgā bija izmitināti ap 1800 cilvēki. Tiem, kuriem beidzas valdības noteiktais 120 dienu periods, izmitināšanas vietas ir jāatstāj, taču pārējiem pajumti turpina nodrošināt pašvaldība.

No atsevišķām tūristu mītnēm cilvēki pakāpeniski tiek pārvietoti uz izmitināšanas vietām, kuras ir piedāvājušas pašvaldībai zemāku cenu.

Ukrainas bēgļus pakāpeniski plānots pārvietot uz iedzīvotāju pieteiktajiem mājokļiem, taču šobrīd šādu mājokļu skaits ir neliels, tāpēc rīdzinieki tiks aicināti reģistrēt izmitināšanas vietas vienotajā valsts sistēmā un pieteikties valsts garantētajai atlīdzībai.

Kā ziņots, nesaņemot atbalsta finansējumu, Rīga no 1.jūlija pārtrauc jaunu Ukrainas bēgļu izmitināšanu. Par to iepriekš preses konferencē informēja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Rīgas mērs uzsvēra, ka Rīgā ieradušies 16 600 bēgļu, kas ir par 3000 cilvēku vairāk, nekā noteikts nacionālajā bēgļu izmitināšanas plānā.

Kā iepriekš informēja Latvijas pašvaldību savienība, no šodienas, kad stājās spēkā samazinātais atbalsts par Ukrainas bēgļu izmitināšanu, cita mītnes vieta būs jāmeklē aptuveni 3000 bēgļu.

LPS norādīja, ka ne tikai Rīgā, bet arī daudzās citās pašvaldībās ir sasniegtas bēgļu izmitināšanas kvotas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu