Latvijas U-20 basketbolistes pārbaudes spēlē revanšējas Somijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marta Leimane.
Marta Leimane. Foto: Latvijas Basketbola savienība

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionātam, piektdien Rīgā pārbaudes spēlē revanšējās vienaudzēm no Somijas.

Latvija uzveica Somiju ar 85:56 (14:14, 14:17, 23:3, 34:22).

Latvijas vienībā 16 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Elizabete Bulāne, pa 15 punktiem pievienoja Līna Loceniece un Luīze Anna Sila, kurai arī septiņas atlēkušās bumbas, bet 12 punktus guva Elīna Agnese Sičeva.

Viešņām 21 punkts tika Sānai Kujalai, bet pa 11 punktiem sakrāja Henna Sandvika un Janete Ārnio.

Pirmajā abu komandu cīņā "Daugavas" sporta namā ceturtdien ar 70:60 pārāka bija Somija.

Iepriekš Rīgā Latvijas juniores ar 63:50 un 72:45 pieveica Lietuvu, bet pārbaudes turnīrā Francijā ar 67:58 pārspēja vienaudzes no Vācijas, ar 68:59 tika pie uzvaras pār Zviedriju un ar 53:81 piekāpās Francijai.

Eiropas meistarsacīkstes no 8. līdz 16. jūlijam notiks Ungārijas pilsētā Šopronā. Pirmajā posmā Latvijas komanda D grupā spēlēs ar Serbijas, Portugāles un Īrijas izlasēm. Astotdaļfinālā būs jāspēlē ar kādu no C grupas komandām (Spānija, Lietuva, Polija, Bulgārija).

Darbā ar izlasi Matīsam Rožlapam palīdz Ainars Zvirgzdiņš un Rūdolfs Rozītis.

Sagatavošanās posmā plānotas septiņas pārbaudes spēles.

Eiropas jaunatnes čempionāti atsāksies pēc divu gadu pārtraukuma. 2002./2003. gadā dzimušo spēlētāju komandām līdz šim bijusi tikai Eiropas U-16 čempionāta pieredze, bet dažas kandidātos iekļautās basketbolistes piedalījušās arī Eiropas U-18 čempionātā un U-17 Pasaules kausa izcīņā. 2018. un 2019. gadā Eiropas kadetu čempionātos Latvijas komanda galvenā trenera Rožlapas vadībā izcīnīja attiecīgi devīto un astoto vietu.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases kandidāšu saraksts:

Elizabete Bulāne (Džordžijas Tehnoloģiju institūts, NCAA), Ieva Korzāne, Vanesa Jasa, Luīze Sila (visas - "TTT Rīga"), Enija Vīksne, Paula Cirša, Marta Leimane, Juta Harčenko, Elīna Sičeva, Katrīna Ozola (visas - "Rīgas Stradiņa universitāte"), Šarlote Pētersone, Nikola Priede (abas - "Rīga Juniores"/LU), Enija Ķīvīte ("Liepāja"), Līna Loceniece (Vāgnera koledža, NCAA), Madlēna Ģērķe (Dienvidfloridas Koledža, NCAA), Līva Krūmiņa (RBJSS "Rīdzene"), Lauma Poikāne ("Daugavpils Universitāte"), Paula Mauriņa (Svētā Jāzepa universitāte, NCAA).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu